Više

  22. Dani općine Domaljevac-Šamac

  Najčitanije

  Općina Domaljevac Šamac upriličila je prigodne sadržaje za Dane općine prilagođene vremenu koje diktira pandemija koronavirusa. Dani općine ove godine u znaku su prije svega polaganja vijenaca uz Spomen obilježja u Domaljevcu, Grebnicama i Baziku. Održana je i svečana sjednica Općinskoga vijeća, a nedjeljnom misom na blagdan sv. Ane 26.07., na patron župe i Dan općine Domaljevac Šamac, završavaju svi sadržaji upriličeni za 22. Dane općine Domaljevac Šamac.

  Danas je održano polaganje vijenaca ispred Spomen obilježja u Domaljevcu. Vijence su položila izaslanstva u ime Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, u ime Županije Posavske, općine Domaljevac -Šamac, policije. Župnik fra Anto Oršolić izmolio je opijelo za pokojne branitelje.

  Sadržajima obilježavanja Dana općine pribivao je predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić, ministri u Vladi Županije Posavske, kao i zastupnici na federalnoj i županijskoj razini vlasti. Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća predsjednik OV Luka Lucić i načelnik općine Stjepan Piljić podsjetili su na urađeno u protekloj godini, te naglasili općinske prioritete. Osobito je naglašen projekt vodoopskrbe, ali i drugi projekt infrastrukture te posavske općine koje je financijski pomogla, uz ostale, i Vlada Županije Posavske. Potporu takvome radu na sjednici je u prigodnom obraćanju naglasio u ime županijskih institucija i predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

  -Čestitam Dan općine Domaljevac-Šamac i pohvaljujem rad mlade ekipe općinskoga poglavarstva koje je realiziralo brojne projekte, ne samo kroz proračunska sredstva, već i kroz apliciranje na projekte federalne, državne razine i međunarodnih institucija te ostvarilo, kako smo čuli na sjednici Vijeća, značajnih 800.000,00 KM. Na političkoj razini također je za isticanje što je u ovoj općini ostvarena pomirba političkih struktura na dobrobit razvoja lokalne zajednice. U ime županijskih institucija dajem punu potporu takvome radu i vjerujem da će potpora, osobito u projektima od životne važnosti za ovu općinu Županije Posavske kao što je vodoopskrba, biti nastavljena i u narednom vremenu, naglasio je u svojem obraćanju predsjednik Skupštine Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti