Više

  22. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske u Orašju je danas (10.08.) održana 22. sjednica Vlade Županije Posavske.

  Županijska Vlada usvojila je Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radova na sanaciji protupožarnog šumskog puta Zatesi u KO Gornji Svilaj od km 0+617,09 do km 1+000,94. Programom utroška sredstava iz Granta za šumarstvo predviđeno je financiranje projekata sanacije protupožarnih šumskih putova, a sredstva za provedbu ove nabave osigurana su u Proračunu Županije Posavske za 2023. godinu.

  Usvojena je Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2023. godinu temeljem ugovora o sufinanciranju projekta utopljavanja školske sportske dvorane i aneksa objekta Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku. Novčana sredstva u iznosu od 50.000,00 KM uprihodovana su temeljem ugovora o sufinanciranju projekta zaključenog između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radova utopljavanja školske sportske dvorane i aneksa objekta Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku. Procijenjena vrijednost radova ove Odluke iznosi cca 110.500,00 KM bez uračunatog PDV-a.

  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. g. na ime unaprjeđenja razvoja elektroničkih medija (180.000,00 KM).

  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. g. na ime podrške organiziranja tradicionalne kulturne manifestacije Dani hrvatskog filma „Ivo Gregurević“. Udruzi filmski festival – Ivo Gregurević, Orašje odobren je iznos od 10.000,00 KM.

  Usvojen je Zaključak o proglašenju neradnog dana na području Županije Posavske kojim se utorak 15. kolovoz 2023. godine (Velika Gospa) proglašava neradnim danom na području Županije Posavske, povodom obilježavanja kršćanskog blagdana Velike Gospe. Neradni dan se odnosi na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti