Više

  23. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Iz resora Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na sjednici Vlade Županije Posavske usvojen je Prijedlog odluke izmjena Programa utroška sredstava iz Grantova za vodoprivredu, Prijedlog odluke o usvajanju izmjena Programa utroška sredstava iz Grantova za šumarstvo, kao i Prijedlog odluke o odobravanju korištenja sredstava iz Proračuna ŽP za 2019.g. iz Granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP. Ministarstvu je Vlada dala suglasnost i za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na sanaciji dva kanala, Kamenica čija je procijenjena vrijednost javne nabave 21.360,00 KM bez PDV-a kao i za rekonstrukciju kanala Crnaje čija je procijenjena vrijednost javne nabave 27.500,00 KM bez PDV-a.

  CJEPIVO ZA RIZIČNE SKUPINE
  Vlada ŽP usvojila je Prijedlog Odluke o proračunskom izdvajanju za ovu godinu Zavodu za javno zdravstvo Županije Posavske u iznosu od 8.000,00 KM za nabavku oko 400 doza cjepiva protiv sezonske gripe. Cjepivo je namijenjeno prvenstveno za rizične skupine pučanstva, a to su osobe sa kroničnim bolestima (srčano žilnog sustava, plućnim bolestima, bubrežnim bolestima), osobe starije od 65 godina, djeca koja imaju bilo kakav kronični poremećaj, zdravstveni djelatnici.

  MINISTARSTVO PROSVJETE, ZNANOSTI, KULTURE I ŠPORTA
  Vlada je usvojila izmjene i dopune Pedagoških standarda za srednje obrazovanje. Odobreno je proračunsko izdvajanje na ime realizacije kulturnih programa i aktivnosti, u iznosu od 3.700,00 KM, te na ime obnove sakralnog objekata i izdavačke djelatnosti iznos od 12.000,00 KM. Odobrena su također sredstva u iznosu od 5.000,00 KM temeljem ”Ugovora o financiranju rekonstrukcije plastenika potrebne za provođenje stručne prakse u Srednjoj strukovnoj školi Orašje u Orašju (poljoprivredna struka).“ Iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM u svrhu financijske pomoći organizaciji i provedbi manifestacije „100 godina NK Hajduka“.

  SANACIJA CESTA
  Vlada ŽP je dala suglasnost Ministarstvu prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave- radovi na sanaciji i rehabilitaciji lokalnih cesta u općini Odžak. Procijenjena vrijednost javne nabave je 215.000,00 KM bez PDV-a.

  ZLATNA PLAKETA MINISTARSTVU GOSPODARSTVA
  Iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu odobreno je izdvajanje sredstava Ministarstvu gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske u ukupnom iznosu od 3.700,00 KM u svrhu sudjelovanja u Projektu „Globallocal“ 2019, koji će se održati u Skoplju u razdoblju 16.-19.10.2019. godine u okviru zvaničnog programa Svjetskog kongresa poduzetnika – pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije, a sa ciljem promocije laureata i dodjele nagrada i priznanja najboljim lokalnim i regionalnim zajednicama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva i cjelokupne zajednice. Jedan od laureata je i Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Vlade ŽP.-Neovisni međunarodni komitet vodio je ovu aktivnost tako da je uspjeh dobiti priznanje Zlatnu plaketu između kandidiranih 200 kandidata i preko 100 institucija. To je ujedno i priznanje radu ove Vlade kao i ministarstva, kazao je u pojašnjenju ministar Dragutin Živković.

  OSTALO
  Vlada je usvojila Rješenje o imenovanju Županijskog povjerenstva za izradu Nacrta Zakona o turizmu. Izradi tog Zakona pristupa se nakon analize stanja na turističkom tržištu i sagledavanja problema sa kojim su se suočavali akteri turističkog gospodarstva, kao i drugi subjekti koji obavljaju gospodarske djelatnosti neposredno povezane sa turizmom, navodi se u obrazloženju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti