Više

  25. listopad Dan oslobađanja Kopanica u Domovinskom ratu

  Najčitanije

  Kopanice i njegovi mještani prisjetili su se velikog povijesnog datuma iz Domovinskog rata, 25. listopada 1992. godine kada su postrojbe HVO-a, uz potporu HV-a, u silovitom naletu oslobodile Kopanice. U organizaciji UDIVDR ”25. listopad” Kopanice je svetom misom i polaganjem vijenaca obilježila 31. obljetnicu tog događaja. -Prigodno obilježavanje ovoga datuma u znaku prije svega sjećanja na poginule branitelje naša je trajna zadaća, poručuje organizator.
  U mjesnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela održana je sveta misa zadušnica koju je predvodio župnik vlč. Andrija Janjić uz koncelebriranje đakona Ilije Knežević, a potom su obavili i opijelo uz Spomen obilježje na kojem se nalaze imena 13 branitelja i 8 civila.

  Poštovanje poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća iskazala su brojna izaslanstva među kojima je bilo županijsko izaslanstvo predvođeno predsjednicima Skupštine i Vlade Županije Posavske Blažom Župarićem i Đurom Topićem, kao i ministar branitelja Ilija Mišković u izaslanstvu predstavnika Udruga iz Domovinskoga rata, predstavnici UDiVDR-a „25.listopad“, predstavnici postrojbi iz Republike Hrvatske, predstavnici Grada Orašja u kojem je bio gradonačelnik Marijan Oršolić, predstavnici mjesnih zajednica, Moto kluba Posavac. Obilježavanje 31. obljetnice oslobađanja Kopanica završeno je prigodnim domjenkom i druženjem u dvorani mjesne zajednice u Kopanicama.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti