Više

  25. obljetnica osnutka 103. brigade HVO-a Derventa

  Najčitanije

  U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dervenćana, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjega križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, obilježena je u petak, 24. ožujka 2017.godine 25. obljetnica osnutka 103. brigade HVO-a Derventa. Brigada, poznata i pod nazivom “Derventski vitezovi”, osnovana je na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka 1992. godine.

  Polaganju vijenaca nazočili su bivši pripadnici 103. brigade HVO, te mnogobrojni uzvanici, među kojima je bio i ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić.

  U prigodnom obraćanju u povodu obljetnice postrojbe ministar Kopić  je podsjetio na vrijeme kada se sa srpskim agresorom vodila obrambena borba za svaki pedalj slobodne teritorije, obrana za svoje domove i obitelji koje tu stoljećima žive. Govorio je kako je došlo do ratnih događanja te posjetio na stravične posljedice ubijanja, mučenja civila, progon hrvatskoga naroda, spaljivanje ognjišta.-Rijedak je slučaj u povijesti gdje se gubitnik  nikada nije pokajao, no biva nagrađen. Ovo je naš pradjedovski, posvećeni i krvlju natopljeni prostor koji se ne ostavlja niti izdaje već bezgranično voli. Ponosno kročite svojom općinom, živite u njoj, uređujte svoje posjede jer ste ponosni sinovi i kćeri  Posavine, kazao je Kopić.

  Program obilježavanja 25. obljetnice 103. brigade HVO, nastavljen je polaganjem vijenaca na grobljima s područja Općine Derventa, dok je središnji dio svečanosti održan u subotu, 25. ožujka 2017.godine u Derventi.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti