Više

  27. obljetnica utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane

  Najčitanije

  Prigodnim sadržajima danas je obilježena 27. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane. Tim je povodom ispred središnjeg Spomen obilježja poginulim braniteljima u Orašju Ministarstvo branitelja Vlade Županije Posavske, zajedno s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položili vijence i zapaliti svijeće za sve vitezove Posavine koji su za obranu dali najvrijednije – svoje živote.

  -Ovaj datum će ostati zauvijek upisan u povijest Hrvatskog naroda kao datum spomena na najbolje sinove koji su svoj život dali za opstojnost i slobodu Hrvatskog naroda Posavskog kraja. Tim povodom, svim pripadnicima postrojbi HVO-a koji su prije 27 godina stali u obranu svog naroda, vjere i tradicije čestitam Dan Hrvatskog vijeća obrane, izjavio je ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić.

  Obilježavanje 27. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane obilježava se ujedno i kao 14. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH. Tim su povodom danas u Tomislavgradu, u isto vrijeme kada i u Orašju, položeni vijenci ispred središnjeg Spomen obilježja u Tomislavgradu.

  Sutra, 04. travnja planirano je polaganje vijenaca na Rimokatoličkom groblju sv. Josip u Sarajevu, te održavanje svete misa za poginule i umrle pripadnike HVO-a. Misa za poginule pripadnike HVO-a, te polaganje vijenaca i paljenje svijeća bit će upriličeno i u Kiseljaku.

  U petak 5. travnja obilježavanje Dana HVO-a bit će upriličeno prigodnim sadržajima u Kiseljaku i Mostaru.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti