Više

  28. Dani sjećanja 2024.

  Najčitanije

  Dvadeset osmi Dani sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog i podvučjačkog kraja, koje organiziraju Odjel za Drugi svjetski rat i poraće Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH, Hrvatsko kulturno društvo Napredak – podružnica Odžak, župe doborskog dekanata i mjesna zajednica Posavska Mahala, održavaju se, uz visoko pokroviteljstvo dr. Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskoga narodnog sabora BiH, te supokrovitelje Đuru Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske i Nade Ćulap, načelnice općine Odžak.
  Središnji sadržaji obilježavanja manifestacije odvijat će se u subotu 25. svibnja.
  Prema programu organizacijskoga odbora manifestacije u Posavskoj Mahali kod Spomen parka od 10:00 sati brojna će izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće nakon čega će uslijediti opijelo i procesija do Nujića groblja gdje se po tradiciji održava Sveta misa.
  Sadržaji manifestacije započeli su tradicionalnim sadržajem Križnim putom Smrekovac – Odića brdo. U okviru sadržaja organizirane su dvije promocije. U župnoj dvorani u Novom Selu, a potom i u dvorani Bazena u Orašju upriličena je promocije knjige Valentina Ćorića “In vino libertas”, autobiografski zapisi iz Haaga. O knjizi su uz autora govorili Stjepan Šešelj, pjesnik i dramski pisac i Đuro Vidmarović, književni kritičar, pjesnik i prevoditelj, a promocije je moderirala Slavica Karačić, ravnateljica RTV HB. Domaćini manifestacije u Novom Selu bili su ministar Pero Radić i gospodarstvenik Božo Benić.
  -U Domovinskome ratu sam u teškim vremenima pet puta dolazio u Posavinu i za nju me vezuju divni i nesebični ljudi. Sačuvao sam prijateljske veze, a one su jako važne u životu i evo nakon više od 25. godina evo me ponovo u Posavini, kazao je Valentin Ćorić u Novom Selu i Orašju, jednako srdačno pozdravljen na oba mjesta.

  Nedjelja, 26. svibnja
  Garevac
  11:00 sati | Sveta misa za stradalnike Burića štale
  Posavska Mahala
  15:00 sati | Odbojkaški turnir
  17:00 sati | Polumaraton Odžak – Posavska Mahala

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti