Više

  28. obljetnica 102. HVO brigade Odžak i 104. HVO brigade Domaljevac-Šamac

  Najčitanije

  Danas 17. travnja dvije brigade HVO-a obilježavaju 28 godina od osnutka. To su 102. HVO brigada Odžak i 104. HVO brigada Domaljevac- Šamac. Tim je povodom ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić uputio prigodne riječi u povodu značajnih datuma iz Domovinskoga rata.

  -Ožujak, travanj i svibanj su mjeseci kada se obilježavaju obljetnica brigada HVO-a koje su tijekom proteklog Domovinskoga rata branile većinski Hrvatske prostor Bosanske Posavine, kao i sve prostore Herceg-Bosne, odnosno Bosne i Hercegovine.
  U svoje osobno ime, i ime ministarstva branitelja te Vlade Županije Posavske želim najprije čestitati obljetnicu, ali i izraziti žaljenje što ne možemo danas biti okupljeni u Odžaku i Domaljevcu na taj značajni datum kojeg se svi prisjećamo s poštovanjem i ponosom, kada smo srcem i ljubavlju stvarali i pisali našu povijest, kad smo se branili od agresije i neprijateljske zle namjere da nas sve protjeraju, pobiju i zatru naše postojanje na stoljetnim ognjištima naši pradjedova.
  Područje Bosanske Posavine kroz povijest je krvarilo. U Domovinskom ratu branitelji HVO-a dali najvrjednije – svoje živote, dijelove tijela kako bi sačuvali svoje obitelji, svetinje i naše običaje. Sjetimo ih se zato s dubokim poštovanjem, spomenimo ih u svojim molitvama, svih koji su svoje živote ugradili u temelje današnje slobode. Sjećanje na svetinje Domovinskoga rata naša je sveta zadaća.
  Poštovani branitelji HVO-a, obitelji poginulih i nestalih branitelja, veterani Domovinskog rata, vojni invalidi, ratni zapovjednici, pripadnici svih Posavskih brigada HVO-a, budite ponosni na sva časna djela i doprinos koji ste dali u Domovinskom ratu za opstojnost našeg naroda u Posavini i u našoj Domovini, izjavio je ministar branitelja Marijan Kopić u povodu značajnih obljetnica postrojbi HVO-a.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti