Više

  28. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas (9.10.) u Orašju je održano 28. zasjedanje Vlade ŽP.
  ZA OBROKE UČENIKA U PRODUŽENOM BORAVKU
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave usluga pripremanja i dostavljanja obroka do kraja prvog obrazovnog razdoblja školske 2023./2024. godine za učenike u produženom boravku u Osnovnoj školi Orašje u Orašju i Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Odžaku. Procijenjena vrijednost usluga iznosi cca 20.400,00 KM bez uračunatog PDV-a.
  ZA ORGANIZIRANJE ZNANSTVENOG SKUPA
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u svrhu financijske potpore za organizaciju Međunarodnog znanstvenog skupa Franjevci Bosne Srebrene i školstvo od početaka do kraja 20. stoljeća u ukupnom iznosu od 10.000,00 KM.
  UBLAŽAVANJE POSLJEDICA ZABRANE KRETANJA I KLANJA SVINJA
  Županijska Vlada usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u svrhu financijske potpore pravnim subjektima za ublažavanje posljedica zabrane kretanja i klanja svinja u iznosu od 22.969,20 KM.
  Ovom Odlukom odobrava se izdvajanje sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u svrhu financijske potpore pravnim subjektima za ublažavanje posljedica zabrane kretanja i klanja svinja. Primatelji koji ostvaruju novčane potpore za tov svinja s razine Federacije Bosne i Hercegovine, obratili su se Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske zahtjevom za financijsku potporu za ublažavanje posljedica zabrane kretanja i klanja svinja. Naime, na temelju članka 9. Pravilnika o mjerama za nadzor afričke svinjske kuge, a na prijedlog Zajedničkog centra za kontrolu bolesti, Ured za veterinarstvo BiH donio je dana 17.07.2023. godine Odluku o određivanju zaraženog i ugroženog područja radi pojave afričke svinjske kuge, broj: 02-4-27-21-880-14/23. U članku 3. navedene Odluke uvrštena su područja općine Orašje i općine Domaljevac-Šamac u zaraženo područje, te je od dana njezinog stupanja na snagu zabranjena trgovina svinjama i klanje svinja na tim područjima.
  Predmetnom Odlukom utvrđena je novčana potpora u iznosu od 0,60 KM po svinji za svaki dan tova nakon tovnog razdoblja od 80 dana, zaključno sa 01.10.2023. godine. Predloženi iznosi financijske potpore temelje se na podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i zahtjevima primatelja.
  RJEŠENJE, UREDBA
  Vlada Županije Posavske donijela je Rješenja o imenovanju tročlanog Županijskog muzejskog povjerenstva.
  Vlada ŽP je donijela Uredbu o savjetnicima nositelja funkcija. Razlog za donošenje iste jeste potreba definiranja uvjeta i načina za imenovanje savjetnika nositelja funkcije, što do sada na području naše Županije nije bilo pravno uređeno.
  Usvojene su odluke i zaključci iz oblasti djelokruga rada županijske Vlade koje se tiču reguliranja radnih odnosa i odgovora na zastupnička pitanja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti