Više

  28. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske na 28. sjednici održanoj 02.12.2019.g. uz predsjedanje Đure Topića utvrdila Nacrt zakona o sigurnosti prometa na cestama u Županiji Posavskoj. Zakonom se utvrđuju temeljna načela međusobnih odnosa i ponašanja sudionika i drugih subjekata u prometu, osnovni uvjeti kojima moraju udovoljavati ceste glede sigurnosti prometa na cestama, vođenje registra vozača i vozila, pravila prometa na cestama, sustav prometnih znakova i znakova koje daju ovlaštene osobe te druge nadležnosti koje zakon regulira, kazao je uz ostalo u obrazloženju zakona ministar MUP-a Vlade ŽP Željko Nedić.

  Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu gospodarstva i prostornog uređenja ŽP za provođenje postupka javne nabavke – usluga izrade Prostornog plana Županije Posavske za razdoblje 2019. – 2039.g.

  Županijska Vlada usvojila je Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o vrsti, temeljnim kriterijima, načinu ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, sufinanciranju mjera zdravstvene zaštite i ostalim potporama za 2019. godinu. Kako je prilikom postupka realizacije pojedinih vrsta novčanih potpora došlo do odstupanja od predviđenih iznosa sredstava, odnosno sredstva nisu bila dostatna za realizaciju istih, potrebno je bilo izvršiti preraspodjelu sredstava, a time i pristupiti izmjenama navedene odluke. Također, navedena Odluka dopunjuje se sa prijedlogom nove vrste novčane potpore, sufinanciranje saniranja šteta nastalih zbog prirodne nesreće – olujno nevrijeme. Pravo na isplatu navedene potpore imali bi korisnici koji su pretrpjeli materijalnu štetu uzrokovanu olujnim nevremenom dana 07.07.2019.godine, te ukoliko je na području njegove općine proglašeno stanje prirodne nesreće – olujno nevrijeme, što će biti predmet javnog poziva obrazložio je resorni ministar Mato Brkić.

  Vlada ŽP je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu općinama u Županiji Posavskoj na ime sufinanciranja prijevoza učenika za listopad školske 2019./2020. godine u ukupnom iznosu od 44.601,79 KM.

  Vlada ŽP je usvojila odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radova OŠ Vladimira Nazora Odžak za sanaciju objekta područne škole u Potočanima i za sanaciju objekta područne škole u Donjem Svilaju. Procijenjena vrijednost radova iznosi za obje škole po 70.000,00 KM bez uračunatog PDV-a.

  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu radio postajama sa sjedištem na području Županije Posavske u ukupnom iznosu od 3.300,00 KM, kao i Odluka o proračunskom izdvajanju na ime realizacije četiri kulturna programa i aktivnosti u iznosu od 3.000,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti