Više

  30. obljetnica 102. HVO brigade Odžak i 104. HVO brigade Domaljevac-Šamac

  Najčitanije

  Svake godine od ožujka do svibnja brigade HVO-a koje su branile posavsko područje tijekom Domovinskoga rata obilježavaju prigodnim sadržajima povijesne datume utemeljenja brigada od 101. bosansko-brodske, 102. odžačke, 103. derventske, 104. domaljevačko-šamačke, 105. modričke, 106. oraške, 107. gradačačke i 108. HVO brigade Ravne Brčko.

  Dvije brigade HVO-a obilježile su u subotu (16.04.) i jučer (18.04.) 30 godina od osnutka. To su 102. HVO brigada Odžak i 104. HVO brigada Domaljevac-Šamac. Tim su povodom, dostojno tih povijesnih datuma, održani prigodni sadržaji prije svega u znak sjećanja na branitelje koji su živote dali za obranu slobodnog dijela Bosanske Posavine. Sadržajima su nazočili zapovjednici i branitelji tih postrojbi, predstavnici Udruga iz Domovinskoga rata, predstavnici civilnih i vojnih vlasti, te prijatelji postrojbi. Vijenci su položeni i zapaljene svijeće ispred Spomen obilježja podignuta za poginule branitelje u Odžaku i Domaljevcu. Ispred Ministarstva branitelja RH vijenac je položio u Odžaku i Domaljevcu izaslanik ministra Tome Medveda brigadir Branko Cindrić. Sjetiti se s dubokim poštovanjem onih koji su živote položili u obranu i današnju slobodu, naša je sveta zadaća, zajednička je poruka organiziranih sadržaja obljetnica 102. HVO brigade i 104. HVO brigade.

  U sklopu ukupnih sadržaja svečanosti je u Domaljevcu nazočio i brigadir Branko Cindrić, izaslanik ministra branitelja RH Tome Medveda koji je skupa sa načelnikom općine Stjepanom Piljićem presijecanjem vrpce otvorio Spomen sobu 104. brigade HVO, u znak trajnog čuvanja memorije o toj brigadi HVO-a. Održana je i Svečana akademija „104. HVO jučer, danas, sutra“ u Hrvatskom domu na kojoj su prigodne riječi uz značajnu obljetnicu uz načelnika Piljića, brigadira Cindrića uputio i Slavko Matić, načelnik stožera 104. HVO brigade. Sadržajima su uz ostale nazočili i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Županije Posavske na čelu sa predsjednikom Skupštine ŽP Blažom Župarićem i predsjednik Vlade Županije Posavske Đurom Topićem.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti