Više

  30. obljetnica od osnutka Ratne bolnice Tolisa

  Najčitanije

  U povodu 19. listopada koji se obilježava kao Dan utemeljenja Ratne bolnice Tolisa koja je bila smještena u podrumskim prostorijama franjevačkog samostana, u Orašju su danas predstavnici dva ministarstva Vlade Županije Posavske (Ministarstvo zdravstva i socijalne politike na čelu s ministrom Damirom Živkovićem i predstavnik Ministarstva branitelja Drago Kopić), položili vijence i zapalili svijeće ispred Spomen obilježja podignuto za poginule branitelje u Orašju. Vijence su položila i izaslanstva Ratne bolnice Tolisa kao i Udruga iz Domovinskoga rata.
  I ove su godine po tradiciji u svečanom postroju pod ratnim stijegom prošetali gradom zdravstveni djelatnici od Županijske bolnice u Orašju do Spomen obilježja. Župnik župe bl. Alojzija Stepinca u Orašju fra Bono Kovačević je izmolio opijelo i zahvalio svim liječnicima i zdravstvenim djelatnicima koji su u ratu nesebično spašavali živote.
  Kroz nepune četiri godine rada u ratnim uvjetima kroz Ratnu bolnicu je prošlo i pomagalo 58 vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske, dok je iz Posavine 153 domaća zdravstvena i nemedicinska kadra prošla tijekom postojanja Ratne bolnice u samostanu. U tom je vremenu obavljeno 520 operacija i 2150 raznih kirurških zahvata. Današnja Županijska bolnica Orašje je stasala na temeljima ratne i sada je respektabilna zdravstvena ustanova spremna odgovoriti najtežim zadaćama iz oblasti zdravstva.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti