Više

  31. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske na jučerašnjem (18.12.) zasjedanju održanom uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade ŽP usvojila je sljedeće odluke iz djelokruga rada resornih ministarstava i Vlade.
  SUFINANCIRANJE VJEŽBENIKA
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu Vladi Županije Posavske – sufinanciranje prijema vježbenika. Odobrena su proračunska sredstva u iznosu od 5.395,00 KM, na ime sufinanciranja prijema vježbenika u realiziranju mjere Federalnog zavoda za zapošljavanje „Prvo radno iskustvo 2019“ . Vlada Županije Posavske je time iskazala spremnost da pojedinim tijelima, institucijama odnosno udrugama sufinancira prijem vježbenika – osoba koje poslije stečene visoke stručne spreme ili najmanje završenog prvog ciklusa po Bolonjskom načinu studiranja, prvi put zasnuju radni odnos u tom zanimanju na području Županije Posavske. Dječji vrtić Domaljevac, Dom zdravlja Orašje, Dječji vrtić „Pčelica“ Orašje, Dječji vrtić „Paola Cerueto“ Odžak i Centar za socijalni rad Orašje završili su proceduru prijema vježbenika kroz mjeru „Prvo radno iskustvo 2019.“, objavljenu od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje, u sklopu Programa sufinanciranja zapošljavanja 2019.
  ZA DOGRADNJU VRTIĆA U ORAŠJU
  Vlada Županije Posavske Odlukama je podržala rad vrtića te njihovo nastojanje da stvore bolje uvjete smještaja djece i rad vrtića. Iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu odobreno je izdvajanje sredstava Dječjem vrtiću „Pčelica“ Orašje u iznosu od 105.000,00 KM za dogradnju zgrade dječjeg vrtića u Roh bau fazi. Usvojene su i odluke kojim su odobrena proračunska sredstva za Dječji vrtić Paola Cerueto Odžak u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM kao i Dječji vrtić „Pčelica“ Orašje u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM u svrhu financijske pomoći redovitom radu vrtića.
  SPOMENIK IVI GREGUREVIĆU
  Iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu Vlada ŽP je odobrila izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM Mjesnoj zajednici Donja Mahala u svrhu financijske potpore za nabavku nadgrobnog spomenika Ivi Gregurević na groblju Karaula u Donjoj Mahali.
  OSTALE ODLUKE
  Vlada ŽP usvojila je Odluku o utvrđivanju udjela općina Županije Posavske u prihodu ostvarenom na temelju prihoda od neizravnih poreza koji pripadaju Direkciji cesta i prihoda od neizravnih poreza na ime financiranja autocesta u Federaciji BiH.
  Usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o odobravanju korištenja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu iz Granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta utvrđenog Proračunom Županije Posavske za 2019. godinu (povećanje za 20.000,00 KM).
  Tijekom zasjedanja Vlada usvojena je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske – športski klubovi, u ukupnom iznosu od 32.000,00 KM u svrhu financijske pomoći radu klubova. Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu na ime obnove sakralnih objekata i manifestacije religijskog sadržaja. Vlada je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu općini Domaljevac-Šamac, općini Odžak i općini Orašje na ime sufinanciranja prijevoza učenika za studeni školske 2019./2020. godine u iznosu od 36.844,96 KM.
  NERADNI DANI
  Vlada Županije Posavske donijela je Zaključak o proglašenju neradnih dana na području Županije Posavske. Neradnim danima na području Županije Posavske proglašeni su: 24, 25. i 26.12.2019.g. Badnjak, Božić i Sveti Stjepan. (utorak, srijeda i četvrtak), 01. siječnja 2020.g. Nova godina (srijeda) i 06. siječnja 2020. g. Sveta tri kralja (ponedjeljak).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti