Više

  32. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane

  Najčitanije

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz središnje Spomen obilježje za poginule branitelje u Orašju danas ( 05.04.) obilježena je 32. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane.
  Vijence su tim povodom položili predstavnici vojnih i civilnih struktura, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata. Opijelo je nakon polaganja vijenaca izmolio župnik župe blaženog Alojzija Stepinca fra Bono Kovačević.

  Među nazočnim predstavnicima županijskih institucija na ceremoniji polaganja vijenaca bili su uz ostale predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić i ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Ilija Mišković. U ime OS BiH vijenac su položili brigadir Slaven Blavicki, zapovjednik 4. pješačke brigade OS, brigadir Anto Klaić, načelnik Stožera 6. pj. brigade i v.d. zapovjednika 3. pj. bojne bojnik Anto Divković.

  U izjavi za medije, predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić je naglasio:
  – HVO je u vrijeme Domovinskog rata od 1992. do 1995. godine bio glavna oružana snaga, izvršno i upravno tijelo u HR Herceg Bosni. HVO je jamčio opstojnost Hrvatskog naroda u BiH, a također i najviše doprinio očuvanju države BiH kao jedinstvene države. Mi smo ponosni na Hrvatsko vijeće obrane jer da tada nije bilo oružanih snaga koje su štitile Hrvatski narod i sve druge građane u BiH, mi danas ne bi živjeli na ovim prostorima, niti bi država BiH opstala kao samostalna država. Zato svake godine odajemo poštovanje prema žrtvama, a svim poginulima i stradalima neka je pokoj vječni. Činimo to svake godine i želimo prenijeti tu svijetlu tradiciju i na naredne naraštaje, kazao je predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

  Marko Ivanović predsjednik Udruge Hvidre Županije Posavske istaknuo je kako su obljetnice prigoda pokloniti se poginulim braniteljima i pokazati da nisu zaboravljeni.
  -Koristim ovu priliku da svim bivšim pripadnicima HVO-a s ovoga prostora čestitam njihov dan, 32. obljetnicu HVO-a, poručio je Ivanović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti