32. sjednica Vlade Županije Posavske

Najčitanije

Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas (07.11.) u zgradi Vlade ŽP u Orašju održana je 32. sjednica Vlade Županije Posavske.
IZMJENE I DOPUNE PRORAČUNA ŽUPANIJE POSAVSKE ZA 2023. g.
Vlada Županije posavske utvrdila je prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu. Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu, ukupni prihodi, primici i financiranje i dio akumuliranog suficita iz prethodnog razdoblja iznose 65.438.840 KM. Planirani rashodi i izdaci iznose 65.438.840 KM. Izmjenama i dopunama Proračuna za 2023. godinu stvoreni su uvjeti za daljnje neometano funkcioniranje proračunskih korisnika.
NACRTI ZAKONA
Županijska vlada utvrdila je dva prijedloga zakona koje će proslijediti u skupštinsku proceduru:
Prijedlog zakona o dopuni Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o imovini Županije Posavske.
GOSPODARSTVENICIMA DODJELA NEPOVRATNIH FINANCIJSKIH SREDSTAVA
Vlada Županije Posavske usvojila je pet odluka iz resora Ministarstva, gospodarstva, rada i prostornog uređenja:
Odluka o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za podnošenje prijava u svrhu dodijele nepovratnih financijskih sredstava kao potpora novoosnovanim obrtima,
Odluka o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za podnošenje prijava u svrhu dodijele nepovratnih financijskih sredstava kao potpora novoosnovanim poduzećima i zadrugama,
Odluka o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za podnošenje prijava poduzeća, obrta i zadruga za sufinanciranje upošljavanja neuposlenih osoba,
Odluka o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za podnošenje prijava poduzeća, obrta i zadruga za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih regresiranju kamata na kredite i financijski leasing i
Odluka o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za podnošenje prijava poduzeća, obrta i zadruga u svrhu financijske potpore za uvođenje međunarodnih standarda, CE oznake i obnavljanja standarda (recertifikacije).
RADOVI NA CESTAMA
Usvojena je odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na raskrižju magistralne ceste M 14.2. i regionalne ceste R 463 u Donjoj Mahali. Procijenjena vrijednost javne nabave iznosi 50.000,00 KM bez PDV-a.
Vlada ŽP usvojila je Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalne ceste Omladinska u Odžaku. Procijenjena vrijednost javne nabave iznosi 118.000,00 KM bez PDV-a. Ovaj projekt se sufinancira sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglica.
RAZNO
Slijedom donesenih odluka na prošloj sjednici Vlade ŽP usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za davanje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu ili posjedu države na privremeno korištenje privremenom korisniku Poljoprivredni obrt „Jelušić“, Vojskova.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti