Više

  33. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske u Orašju je danas (16.11.) održana 33. sjednica Vlade ŽP.
  POVEĆANE EGZISTENCIJALNE NAKNADE BRANITELJIMA
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o određivanju novčanog iznosa egzistencijalne novčane naknade po mjesecu provedenom u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Egzistencijalna novčana naknada povećana je na 5,00 KM po mjesecu provedenom u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.
  NOVIH 75 JEDNOGODIŠNJIH STIPENDIJA
  Usvojena je Odluka o dodjeli jednogodišnjih stipendija redovitim studentima za akademsku 2023./2024. godinu. Vlada Županije Posavske odlučila je, pored stipendija dodijeljenih ranijih godina, dodijeliti 75 novih jednogodišnjih stipendija redovitim studentima na visokoškolskim ustanovama za akademsku 2023./2024. godinu, i to: učenicima generacije – 3 stipendije, po osnovi uspjeha – 35 stipendija, po osnovi zapaženih sportskih rezultata – 7 stipendija i po osnovi slabijeg socio – ekonomskog statusa – 30 stipendija.
  Vlada ŽP je usvojila također Odluku o utvrđivanju kriterija za dodjelu jednogodišnjih stipendija redovitim studentima za akademsku 2023./2024. godinu, koji se reguliraju kroz 11. članaka navedene odluke.
  ODRŽAVANJE I SANACIJA CESTA
  Vlada ŽP dala je suglasnost Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave – radovi na redovitom održavanju regionalnih cesta u Županiji Posavskoj za 2024., 2025. i 2026. godinu. Procijenjena vrijednost javne nabave iz točke I ove Odluke iznosi 650.000,00 KM bez PDV-a.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje dodatnih radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u općini Odžak. Procijenjena vrijednost nabave iz točke I ove Odluke iznosi 51.500,00 KM bez PDV-a.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje dodatnih radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u Gradu Orašje. Procijenjena vrijednost nabave iz točke I ove Odluke iznosi 52.000,00 KM bez PDV-a.
  ZA TURISTIČKU ZAJEDNICU ŽUPANIJE POSAVSKE
  Županijska Vlada odlukom je odobrila izdvajanje sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Turističkoj zajednici Županije Posavske: za financijsku potporu razvoju turizma, rekonstrukciju i održavanje turističke signalizacije i poboljšanje materijalno tehničkih uvjeta za rad Turističke zajednice u iznosu od 30.000,00 KM, sufinanciranje izrade projekata turističke rute u Županiji Posavskoj u iznosu od 7.500,00 KM i sufinanciranje izrade promo materijala i osmišljavanje promotivnih aktivnosti u iznosu od 12.500,00 KM.
  ODLUKE
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o usvajanju Izvješća o realizaciji Programa financijske konsolidacije i restrukturiranja Županijske bolnice u Orašje za razdoblje od 01.01.do 30.09.2023.godine.
  Usvojene su odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za četvrti kvartal tekuće 2023. godinu Muzeju Franjevačkog samostana Vrata Bosne u iznosu od 25.000,00 KM i Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 75.000,00 KM.
  Usvojenom odlukom Vlada je dala suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave usluge kolektivnog osiguranja uposlenika. Procijenjena vrijednost nabave iz točke I. ove Odluke iznosi 12.500,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti