Više

  41. telefonska sjednica Vlade ŽP

  Najčitanije

  Na današnjoj (25.03.) telefonskoj sjednici Vlade Županije Posavske usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu međunarodnoj organizaciji UNDP u svrhu sufinanciranja implementacije projekta „Odgovor na COVID- 19“. Ovom Odlukom odobreno je izdvajanje sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 200.000,00 KM na ime UNDP BiH za nabavku opreme i materijala u svrhu sprječavanja i suzbijanja pojave koronavirusa na prostoru Županije Posavske.

  STANJE U GOSPODARSTVU I MJERE
  Vlada Županije Posavske usvojila je Informaciju o stanju u gospodarstvu Županije Posavske sa prijedlogom mjera za smanjenje utjecaja i saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa (COVID -19). Vlada je informirana o zaključcima utemeljenog Povjerenstva s obzirom na naovonastalu situaciju u kojoj je obustavljen rad gospodarskih subjekata i normalni tokovi privređivanja sa prijedlogom mjera u cilju smanjivanja utjecaja pandemije koronavirusa na gospodarstvo Županije Posavske. Vladi FBiH bit će upućeno 12 konkretnih mjera s ciljem opstojnosti gospodarskih subjekata, očuvanja radnih mjesta i očuvanja PIO i Fonda zdravstvenog osiguranja.

  VOLONTERI OD 04.05.
  Vlada je usvojila Odluku o izmjeni Odluke o izboru i rasporedu volontera u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske te osnovnim i srednjim školama u Županiji Posavskoj. Vlada Županije Posavske je na 38. sjednici održanoj 12.03.2020. godine, donijela Odluku o izboru i rasporedu volontera u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske te osnovnim i srednjim školama u Županiji Posavskoj. Navedenom odlukom 25 volontera je raspoređeno u Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske i u osnovne i srednje škole u Županiji Posavskoj na odrađivanje volonterskog rada. Međutim, iz razloga trenutne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), potrebno je prolongirati vrijeme početka volonterskog rada, na način da će volonteri isti započeti od 04.05.2020. godine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti