Više

  44. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske jučer (22.02.) je u Orašju održana 44. sjednica Vlade ŽP.
  OSNIVANJE UREDA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE ŽUPANIJE POSAVSKE
  Vlada ŽP je usvojila Uredbu o osnivanju Ureda za borbu protiv korupcije Županije Posavske. Ovom Uredbom osniva se i utvrđuje djelokrug rada i nadležnosti Ureda za borbu protiv korupcije Županije Posavske, kao stručne službe Vlade Županije Posavske, rukovođenje Uredom, kao i druga pitanja od značaja za organizaciju i funkcioniranje Ureda. Razlog za donošenje predmetne Uredbe jeste potreba osnivanja Ureda za borbu protiv korupcije kao samostalne stručne službe u svrhu realizacije strateškog cilja Vlade Županije Posavske zacrtanog Akcijskim planom za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije u Županiji Posavskoj za razdoblje 2021. do 2024. godine.
  GRANT ZA ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE I CENTRE ZA SOCIJALNI RAD
  Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za zdravstvene institucije i centre za socijalni rad. Sredstva za realizaciju Programa predviđena su u ukupnom iznosu od 400.000,00 KM, te će se dodijeliti putem javnih poziva.
  USKLAĐIVANJE POZITIVNE LISTE LIJEKOVA, 157 LIJEKA SA NIŽIM CIJENAMA
  Vlada ŽP je usvojila odluku o izmjeni Odluke o Pozitivnoj listi lijekova Županije Posavske a primjenjivat će se od 01.03.2024. Razlog donošenja predmetne Odluke je usklađivanje s odredbama Odluke o izmjeni Odluke o Listi lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja Federacije BiH. Razlog izmjene cjelokupne Pozitivne liste lijekova Županije Posavske je objedinjena lista lijekova za jednostavniji pristup izvršiocima i korisnicima iste. Izmjenama je 157 lijeka s nižim cijenama, 14 s višim, a uvedeno je i pet novih lijekova na listi.
  ZAKLJUČIVANJE SPORAZUMA O SUFINANCIRANJU PRIJEVOZA UČENIKA
  Usvojen je Zaključak o davanju ovlaštenja predsjedniku Vlade Županije Posavske Đuri Topiću za zaključivanje Sporazuma o sufinanciranju prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije Posavske.
  GRANT ZA INFORMIRANJE
  Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za informiranje. Za realizaciju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za informiranje u Proračunu su predviđena sredstva u iznosu od 410.000,00 KM za četiri programa temeljem ugovornih obveza, potpore održivosti radijskih postaja sa sjedištem u Županiji Posavskoj i potpore za rad elektroničkih medija.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu s Granta za informiranje koji će se kvartalno isplaćivati na ime realizacije Programa utroška sredstva utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za informiranje (RTV Herceg Bosne, JP radiopostaja Orašje, Radiopostaja Odžak i Radio Preporod Odžak).
  POTPORA SPORTSKIM KLUBOVIMA
  Vlada ŽP usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u svrhu financijske potpore sportskim klubovima u ukupnom iznosu od 20.000,00 KM (za Ženski odbojkaški klub Orašje i Ženski odbojkaški klub „Napredak“ Odžak te Hrvatski odbojkaški klub „Magic Ice“ Domaljevac i OK “Napredak” Odžak).
  ZAKLJUČAK, RJEŠENJE, ODLUKA
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Policijskog odbora za vremenski period od 01.01. do 31.12.2023. godine. Sa sadržajem Informacije Vladu je upoznao predsjednik Odbora Davor Vidović.
  Usvojeno je Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti zamjenika ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske (Zijad Tvica, dipl. farmaceut iz Orašja).
  Usvojena je Odluka o utvrđivanju pojedinačnih iznosa sredstava reprezentacije za korisnike
  Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu za 37 proračunskih korisnika.
  NERADNI DAN 01.03.2024. g.
  Usvojen je Zaključak o proglašenju neradnog dana na području Županije Posavske. Proglašava se 01. ožujak 2024. godine (petak) kao neradni dan na području Županije Posavske povodom obilježavanja Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine. Neradni dan se odnosi na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti