Više

  49. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske, danas (12.4.2024. g.) u Orašju je održana 49. sjednica Vlade ŽP.
  SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu gradu Orašje, općini Odžak i općini Domaljevac-Šamac na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije Posavske za veljaču u školskoj 2023./2024. godini u iznosu od 47.880,53 KM, kako slijedi: gradu Orašje, u iznosu od 14.169,54 KM, općini Odžak, u iznosu od 27.690,50 KM i općini Domaljevac-Šamac, u iznosu od 6.020,49 KM.
  ŠKOLE
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o davanju suglasnosti Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju za provođenje javne nabave usluga za izradu glavnog projekta višenamjenskog igrališta s tribinama. Procijenjena vrijednost javne nabave iznosi cca 11.900,00 KM bez uračunatog PDV-a.
  Usvojena je Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2024. godinu temeljem Ugovora o financiranju/sufinanciranju projekata iz oblasti „Podrška programima razvijanja funkcionalnih znanja i vještina djece predškolskog uzrasta i učenika javnih osnovnih i srednjih škola“. Novčana sredstva uprihodovana su Ugovorom zaključenog između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.
  Usvojena je Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2024. godinu temeljem Ugovora o dodjeli financijske potpore projektu Betoniranje/asfaltiranje prilazne staze za učenike prema zgradi Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vidovicama. Novčana sredstva uprihodovana su Ugovorom zaključenog između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vidovicama.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu Ministarstvu financija Županije Posavske u svrhu financijske potpore jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje projekata u iznosu od 55.600,00 KM.
  VJERSKE ZAJEDNICE
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o usvajanju izmjene Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Grant za financiranje vjerskih zajednica.
  IZVJEŠĆA O RADU, FINANCIJSKOM POSLOVANJU I PLANOVI
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu i Izvješća o financijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za razdoblje od 01.01–31.12.2023. godine.
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju Godišnjeg plana rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2024. godinu.
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju o prihvaćanju Izvješća o radu Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske kao i Zaključak o prihvaćanju Plana i programa rada za 2024. godinu Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske.
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice u Orašju za 2023. godinu kao i Zaključak o prihvaćanju Plana i programa rada za 2024. godinu Županijske bolnice u Orašju.
  Dodatna pojašnjenja su dali tijekom zasjedanja Vlade ŽP ravnatelji navedenih zdravstvenih ustanova Josip Vidović, Dražen Kobaš i prim. dr. med. Perica Jelečević.
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Županijskog pravobraniteljstva Odžak za 2023. godinu.
  Sva izvještajna, financijska i programska dokumenta bit će proslijeđena Skupštini ŽP na razmatranje.
  ODLUKE
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu na poziciji Kapitalni grant u iznosu od 200.000,00 KM, za sufinanciranje projekta proširenja objekta Dječjeg vrtića „Pčelica“ u Orašju.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjoj organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje 1999.–2003. godine za jednog djelatnika.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti