Više

  55. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića danas (06.08.) održana je 55. sjednica Vlade Županije Posavske.
  POVEĆAN IZNOS DOPLATKA ZA DJECU
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju iznosa doplatka za djecu Ministarstva zdravstva i socijalne politike. Doplatak je sa 45,00 KM uvećan na 50,00 KM te će se primjenjivati od 01.09.2020. godine.
  SANACIJA I REKONSTRUKCIJA CESTA U ŽP
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša ŽP za provođenje postupka javne nabave – radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u Županiji Posavskoj. Procijenjena vrijednost javne nabave je 660.000,00 KM bez PDV-a. Usvojen je i Program utroška sredstava sa pozicije Grant za zaštitu okoliša utvrđenih Proračunom ŽP za 2020. godinu od 300.000,00 KM. Odobrena sredstva će se realizirati kroz potporu:
  – projektima razvoja lokalnih zajednica za očuvanje i unapređenje kvalitete zraka, tla i vode u visini od 100.000,00 KM.
  – projektima zbrinjavanja komunalnog otpada, izgradnje komunalne infrastrukture i nabavke opreme u visini od 150.000,00 KM.
  – projektima na promociji zaštite okoliša udruženja, neprofitnih organizacija, obrazovnih ustanova i slično u visini od 50.000,00 KM.
  SUFINANCIRANJE NABAVE UDŽBENIKA
  Usvojenom Odlukom o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2020. godinu odobrava se unos sredstava od 7.344,00 KM, temeljem ”Ugovora o financiranju/sufinanciranju nabave besplatnih udžbenika za učenike trećih i četvrtih razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe“, zaključenog između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.
  SREDSTVA NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA I UDRUGAMA GRAĐANA
  Iz Proračuna Županije Posavske, odlukom Vlade ŽP odobrena je dodjela sredstava za 32 neprofitne organizacije i udruge u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.
  ZA IZGRADNJU SPOMEN KRIŽEVA ZA ŽRTVE S PODRUČJA ŽUPA U POSAVSKOJ MAHALI, POTOČANIMA I DONJEM SVILAJU
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu vjerskim zajednicama na području Županije Posavske. Ovom Odlukom iz Proračuna ŽP za 2020. godinu odobrena su sredstva na ime sufinanciranja projekta izrade i postavljanja Spomen križeva za žrtve Drugog svjetskog rata i poraća s područja župe Srca Marijina Posavska Mahala, župe sv. Marka Evanđeliste Potočani i župe Imena Marijina Donji Svilaj, na memorijalnom Groblju mira na Bilama kod Mostara.
  OSTALO:
  Na 55. sjednici Vlade usvojene su i odluke: Odluka o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu za ostvarivanje prava na temelju Zakona o doplatku za djecu, Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 50.000,00 KM, Odluka o utvrđivanju visine naknade na ime regresa za korištenje godišnjeg odmora uposlenika korisnika Proračuna Županije Posavske za 2020.g. i Odluka o predlaganju kandidata za imenovanje u Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti