Više

  60. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića danas (01.10.) u Orašju je održana 60. sjednica Vlade ŽP. Na sjednici je usvojena Odluka o davanju suglasnosti Vladi Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radova–uređenje parkinga uz MC 14,2 Orašje – Šamac kod Županijske bolnice Orašje, kao i Odluka o pokretanju postupka javne nabave tih radova. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 36.200,00 KM bez PDV-a.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na sanaciji protupožarnog šumskog puta Kadar – Dančik u KO Gornji Svilaj od km 0+296,40 do km 0+837,60. Procijenjena vrijednost javne nabave je 44.400,00 KM bez PDV-a. Projektom će se izvršiti sanacija protupožarnog šumskog puta Kadar-Dančik u KO Gornji Svilaj, puta koji omogućava pristup kompleksu državnih šuma.
  Usvojena je Odlukom o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu na poziciji Grantovi nižim razinama vlasti u svrhu sufinanciranja započetih i planiranih projekata od važnosti za razvoj općine i Županije Posavske u ukupnom iznosu od 108.800,00 KM (za općinu Odžak i devet mjesnih zajednica općina Orašje i Odžak).
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu na ime realizacije kulturnih programa i aktivnosti. Odobreno je izdvajanje sredstava u iznosu od 16.500,00 KM za osam KUD-ova, centra, pojedinaca, udruženja, zaklade.
  Usvojena je Odlukom o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2020. godinu u iznosu od 1.284,74 KM temeljem Ugovora o dodjeli financijske potpore projektu Izložba radova, priredba i radionica povodom međunarodnog likovno-literarnog natječaja ”Jezik” zaključenog između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Osnovne škole Orašje u Orašju.
  Vlada ŽP donijela je sedam zaključaka iz djelokruga rada Vlade , kao i rješenje o imenovanju Povjerenstva za provedbu javne nabave (radovi na uređenju parkinga kod Županijske bolnice).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti