Više

  63. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade ŽP danas (22.10.) održana je 63. sjednica Vlade Županije Posavske.
  PROJEKTI VODOPRIVREDE
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o usvajanju izmjene i dopuna Programa utroška sredstava iz Grantova za vodoprivredu utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu kao i Odluku o usvajanju izmjene i dopune Programa utroška sredstava iz Kapitalnog granta za vodoprivredu utvrđenog Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu. Radi se o realiziranju projekata iz oblasti vodoprivrede u iznosu od 50.000,00 KM.
  ZA ŠKOLSTVO, KULTURU, SPORT I VJERSKE ZAJEDNICE
  Usvojenom Odlukom Vlada Županije Posavske preuzela je obvezu sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola na području Županije Posavske u razdoblju rujan – prosinac u školskoj 2020./2021. godini u iznosu od 50% troškova.
  Također je usvojena Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2020. godinu u iznosu od 7.309,06 KM temeljem Ugovora o dodjeli financijske potpore projektu ”Opremanje informatičkih učionica”, zaključenog između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu na ime izgradnje, obnove sakralnih objekata i realizacije programa vjerskih zajednica u iznosu od 13.500,00 KM kao i Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu na ime realizacije kulturnih programa i aktivnosti u iznosu od 27.000,00 KM.
  Usvojena je Odluka o usvajanju izmjena Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu na poziciji Grantovi za sport, a koji se odnosi na preraspodjelu sredstava i brisanje stavki unutar Programa s ciljem osiguranja kvalitetnije dinamike izdvajanja sredstva.
  TIM ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA
  Vlada je usvojila Odluku o osnivanju Koordinacijskog tima za borbu protiv trgovine ljudima Županije Posavske. Razlog osnivanja Koordinacijskog tima jeste ispunjavanje obveza iz Strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u Bosni i Hercegovini 2020-2023 koja je usvojena od strane Vijeća ministara Bosne i Hercegovine početkom tekuće 2020. godine. Naime, u Strategiji su inkorporirane preporuke međunarodnih monitoring mehanizama, tako da će provođenjem strateški definiranih politika BiH ispuniti svoje obveze koje proističu iz međunarodnih dokumenata u ovoj oblasti.
  NERADNI DANI
  Vlada Županije Posavske donijela je Zaključak o neradnim danima. Kršćanski blagdani Svi sveti 01. studeni 2020. godine i Dušni dan 02. studeni 2020. godine neradni su dani na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti