Više

  7.Večer Hercegovine u Posavini i 24. „Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević“

  Najčitanije

  Susret gospodarstvenika „Večer Hercegovine u Posavini“ održat će se u Orašju 6. rujna. Tradicionalni susreti održavaju se sedmu godinu za redom u vrijeme sajma gospodarstva u Mostaru (Večer Posavine u Hercegovini) i filmskog festivala u Orašju.  Uz gospodarstvenike okupljaju se ugledni gosti ne samo iz gospodarstva, već iz javnog, političkog, kulturnog, akademskog i vjerskog života Hercegovine i Posavine, ali i cijele BiH i Hrvatske. Domaćini Večeri Hercegovine u Posavini su Hercegbosanska županija, Hercegovačko-neretvanska županija i Županija Zapadnohercegovačka.Uoči dolaska brojnih gostiju u Posavsku Županiju predsjednik Vlade Đuro Topić uputio je dobrodošlicu svim gostima koji će sudjelovati u sadržajima koji će biti upriličeni u Županiji Posavskoj u vrijeme manifestacije.

  Filmski festival „Dani hrvatskoga filma“ prvi puta se održavaju bez njegovog inicijatora, velikana hrvatskog filma Ive Gregurevića. Njemu u čast manifestacija se od ove godine zove „Dani hrvatskog filma – Ivo Gregurević“. Visoki pokrovitelji manifestacije su predsjednik HNS BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

  Prijemom svih gostiju kojemu je domaćin načelnik općine Orašje Stanko Vincetić započet će prvi festivalski dan koji se, kao i prethodnih 23. godine, održava u prvoj suboti mjeseca rujna (7.rujna).

  Na groblju Karaula, posljednjem počivalištu Gregurevića položit će se vijenci (19,00), a onda će biti upriličeno svečano otkrivanje skulpture Ive Gregurevića na prostoru novog parka u Orašju (19.30), Od 20.00 sati u sportskoj dvorani u Orašju održat će se svečana premijera i otvorenje festivala. Dvorana je kapaciteta i do tisuću mjesta, pa će po prvi puta premijeru moći pratiti svi zainteresirani. Manifestacija će se odvijati do 14.09. kroz prikazivanje deset filmova.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti