Više

  70. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske, danas (30.12.2020. g.) je održana 70. sjednica Vlade na kojoj je usvojena Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o naknadama i drugim materijalnim pravima koja nemaju karakter plaće.
  MINISTARSTVO ZDRAVSTVA I SOCIJALNE POLITIKE
  Vlada je usvojila odluke iz resora Ministarstva zdravstva i socijalne politike: Odluku o usvajanju Izmjena Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije za 2020. godinu na poziciji Grantovi za socijalne potrebe, Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu za ostvarivanje prava na temelju Zakona o porodiljnim naknadama zaposlenim majkama, Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu za ostvarivanje prava na temelju Odluke o porodnim naknadama nezaposlenim majkama, Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu za ostvarivanje prava na temelju Zakona o doplatku za djecu, Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite i Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu za ostvarivanje prava civilnih žrtava rata.
  SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA
  Vlada je usvojila Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Općini Domaljevac-Šamac, Općini Odžak i Općini Orašje na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije Posavske za studeni i prosinac u školskoj 2020./2021. godini odobrava se izdvajanje sredstava u iznosu od 66.722,52 KM (Općina Domaljevac-Šamac 9.095,00 KM, Općina Odžak 29.859,84 KM i Općina Orašje 27.767,68 KM).
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 50.000,00 KM.
  Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnost na Prijedlog sporazuma o produžetku primjene Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine.
  Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Središnjeg povjerenstva za popis i Rješenje o utvrđivanju visine naknade članovima Povjerenstva za izradu Prednacrta zakona o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja.
  PRODUŽEN ROK ZA REALIZIRANJE PROJEKATA I DOSTAVU IZVJEŠĆA
  Donesen je Zaključak o produženju roka za realizaciju projekata i dostavu izvješća o utrošku odobrenih sredstava neprofitnim organizacijama i udrugama građana zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom (COVID-19). Svim neprofitnim organizacijama i udrugama građana kojima su dodijeljena sredstva Odlukom o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu neprofitnim organizacijama i udrugama građana i s kojima su sklopljeni ugovori o dodjeli financijskih sredstava, produžava rok za realiziranje projekata i dostavu izvješća do 01.06.2021.godine.
  POMOĆ ZA OSOBE POGOĐENE POTRESOM
  Vlada Županije Posavske je donijela Odluku o odobravanju izdvajanju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu financija Županije Posavske u iznosu od 20.000,00 KM u svrhu humanitarne pomoći osobama pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sredstva će se uplatiti Vladi Republike Hrvatske uz naznaku „Za osobe pogođene potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji“.
  Donesena je Odluka o usvajanju izmjena Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020 godinu na poziciji Grantovi za branitelje i stradalnike Domovinskog rata i Odluka o izmjenama Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu s pozicije Grantovi za branitelje i stradalnike Domovinskog rata.
  ZDRAVSTVO
  Vlada je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj na ime pokrića izdataka za saniranje zdravstvenih posljedica proglašenog stanja nepogode izazvane koronavirusom (Covid-19) u ukupnom iznosu od 294.000,00 KM (Županijska bolnica Orašje 150.000,00 KM, Dom zdravlja Orašje 20.000,00 KM, Dom zdravlja Odžak 20.000,00 KM, Dom zdravlja Domaljevac-Šamac 4.000,00 KM i Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske 100.000,00 KM).
  SUFINANCIRANJE PROJEKATA
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Općini Domaljevac-Šamac, Općini Odžak, Domu zdravlja Orašje, Centru za kulturu Orašje i Dječjem vrtiću Pčelica Orašje u iznosu od 437.000,00 KM (Općina Domaljevac-Šamac 80.000,00 KM za sufinanciranje vodoopskrbe, Općina Odžak 140.000,00 KM za sufinanciranje projekta vodoopskrbe naselja Vrbovac i Jošava, 30.000,00 KM za sufinanciranje projekta rekonstrukcije Male Vijećnice u Odžaku, 7.000,00 KM za sufinanciranje projekta obnove kotlovnice koja se nalazi u zgradi Općine Odžak, Dom zdravlja Orašje 80.000,00 KM za sufinanciranje druge faze projekta izgradnje novog objekta, Centar za kulturu Orašje 60.000,00 KM za sufinanciranje radova na rekonstrukciji objekta Kino dvorane i Dječjem vrtiću Pčelica Orašje 40.000,00 KM za sufinanciranje druge faze projekta dogradnje i rekonstrukcije).
  Donesena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu zdravstva i socijalne politike Županije Posavske u iznosu od 5.242,15 KM u svrhu financijske pomoći fizičkim osobama za uplatu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu zdravstva i socijalne politike Županije Posavske u iznosu od 2.500,00 KM u svrhu financijske pomoći fizičkim osobama koje su pretrpjele štete uzrokovane vremenskim nepogodama i požarima.
  Vlada je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu financija Županije Posavske u iznosu od 3.000,00 KM u svrhu financijske pomoći za sanaciju kotlovnice u zgradi Općine Odžak.
  Donesena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Vladi Županije Posavske u iznosu od 3.000,00 KM u svrhu financijske pomoći Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru za osiguranje kvalitetnih uvjeta boravka i prehrane za studente Sveučilišta u Mostaru u uvjetima pandemije Covid-19 virusa.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Vladi Županije Posavske u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM u svrhu financijske pomoći za izmirenje troškova nastalih tijekom organizacije i provođenja jubilarnih 25. „Dana hrvatskog filma – Ivo Gregurević“ 2020. godine.
  SPORT
  Vlada je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u iznosu od iznosu od 8.500,00 KM u svrhu financijske pomoći sportskim klubovima u uvjetima pandemije Covid-19 virusa za izmirenje troškova sudjelovanja na turnirima i natjecanjima tijekom 2020.godine i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2020. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u ukupnom iznosu od 12.000,00 KM u svrhu sufinanciranja projekta rekonstrukcije stadiona Nogometnog kluba Hajduk Orašje.
  Donesen je Zaključak o davanju prethodne suglasnosti v.d. Policijskom komesaru za donošenje rješenja o isplati jednokratne novčane pomoći u slučaju teške bolesti člana uže obitelji.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti