Više

  73. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića danas (05.02.) održana je 73. sjednica Vlade ŽP.
  USVOJEN PROGRAM RADA VLADE ŽP
  Na sjednici je usvojen usvojen Program rada Vlade Županije Posavske za 2021. godinu koji će se naći na razmatranju i očitovanju Skupštine Županije Posavske. Dokument je pojasnio najprije pred ministrima, a onda nakon Vlade i na održanoj press konferenciji pred novinarima predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.
  MINISTARSTVO PROSVJETE, ZNANOSTI, KULTURE I SPORTA
  Na zasjedanju Vlade usvojeno je pet odluka iz resora Ministartva prosvjete, znanosti, kulture i sporta koje je pojasnila ministrica Ana Andrić. Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021.g. na poziciji Grantovi za informiranje kao i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava (financijski iznos od 100.000,00 KM), Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021. g. na poziciji Grantovi za sport (300.000,00 KM), Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021. godinu na poziciji Grant za sufinanciranje osnovnog i srednjeg obrazovanja djece s posebnim potrebama (20.000,00 KM), i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. g. za stipendiranje redovitih studenata u akademskoj 2020./2021. godini (odobreno izdvajanje sredstava u iznosu od 150.000,00 KM).
  GRANTOVI, RJEŠENJA
  Vlada ŽP usvojila je odluke o korištenju sredstava za tri granta na pozicijama: Grant za Crveni križ ŽP ( 30.000,00 KM), Grant za Gospodarsku komoru ŽP (35.000,00 KM) i Grant za Obrtničku komoru ŽP (15.000,00 KM). Budući je Upravnom vijeću Županijske bolnice u Orašju ističe mandat 06.02. 2021.g., Vlada ŽP je donijela Rješenje o privremenom imenovanju tog tijela. Marko Vukić imenovan je također predstavnikom Županije Posavske u Radnu grupu za izradu Prijedloga zakona o razvojnoj i humanitarnoj pomoći BiH trećim zemljama.
  USKLAĐIVANJE POLITIKA DRŽAVNE SLUŽBE U FEDERACIJI BIH
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju očitovanja Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Posavske o usklađivanju politika državne službe u Federaciji BiH kojeg je obrazložio ministar Pero Radić. -Županija Posavska i Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Posavske podržavaju otvoreni dijalog s drugim razinama vlasti u cilju postizanja visokog stupnja suglasnosti po pitanju pojedinih zakonskih odredbi. Slijedom navedenog pristupilo bi se i reformi javne uprave te harmoniziranju zakonodavstva u Federaciji BiH s napomenom kako bi Županija Posavska sve eventualne promjene uvela isključivo kroz vlastito zakonodavstvo, naglasio je ministar.
  PREVENCIJA, ZAŠTITA I BORBA PROTIV NASILJA U OBITELJI
  Vlada ŽP je usvojila Prijedlog programa mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje Županije Posavske 2021.-2022., dokument kojeg je detaljno obrazložila Ivana Oršolić, iz Centra za socijalni rad, član Koordinacijskog tijela (broji 17 članova) za praćenje provedbe „Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji za područje Županije Posavske.“
  Na sjednici je usvojen i Zaključak o prihvaćanju Elaborata o popisu sredstava, potraživanja, obveza i sitnog inventara sa stanjem na dan 31.12.2020. godine kod korisnika Proračuna Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti