Više

  8. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske je na današnjoj osmoj sjednici usvojila Program utroška sredstava iz Grantova za poljoprivredu utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2019. godinu. Proračunska sredstva za 2019. godinu Grantovi za poljoprivredu) iznose 1.100.000,00 KM. Predsjednik Vlade Đuro Topić osobito je naglasio preporuka resornom ministarstvu pozornog praćenja dinamike poticajnih sredstava iz Federacije BiH poljoprivrednicima Županije Posavske, kako bi županijska Vlada mogla pravodobno reagirati.


  ZA SMJEŠTAJ DJECE
  Vlada Županije Posavske usvojila je Program utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2019. godinu na poziciji Grant za sufinanciranje osnovnog i srednjeg obrazovanja djece s posebnim potrebama smještenih u ustanovama za specijalno obrazovanje i odgoj u Federaciji BiH. Za realizaciju navedenog Programa u Proračunu Županije Posavske za 2019. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 15.000,00 KM.


  KULTURA, ZDRAVSTVO Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna ŽP za 2019.g. na ime realizacije kulturnih programa i aktivnosti (9.200,00 KM za 15 nositelja kulturnih programa i aktivnosti).
  Usvojenom odlukom odobreno je proračunsko izdvajanje sredstava Županijskoj bolnici Orašje. Iznos od 80.000,00 KM najvećim dijelom bit će usmjeren na obveze prema dobavljačima (za lijekove, električnu energiju, grijanje).
  Odobreno je izdvajanje sredstava Gospodarskoj komori Županije Posavske, u iznosu od 30. 000,00 KM. Isplata sredstava vršit će se sukcesivno u jednakim mjesečnim iznosima.


  POLICIJSKI ODBOR Kako je Policijskom odboru istekao mandat koncem 2018. godine, a imenovanje istog je u ovlasti Vlade Županije Posavske, Vlada ŽP donijela je novo Rješenje o imenovanju novog saziva članova Policijskog odbora na mandat od dvije godine (dva iz reda policijskih službenika (Josip Dominković i Ezvin Ahmetović ), a jedan iz reda državnih službenika ministarstva (Nada Župarić ).


  NERADNI DANI Vlada je donijela i Zaključak o proglašenju Velikog Petka (19.travnja 2019.g.) i Uskrsnog ponedjeljka (22.travnja 2019.g.) neradnim danima na području Županije Posavske. Donesen je Zaključak o neradnim danima 1. svibnja 2019.g. (srijeda) – Međunarodni praznik rada i 2. svibnja 2019.g.


  OSTALE TEME Usvojena je Odluka o odobravanju proračunskih sredstava u iznosu 5.000,00 KM za potporu nižim razinama vlasti, mjesnim zajednicama, za njihovo funkcioniranje i prioritetne projekte.
  Vlada je ovlastila ministra Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Anesa Osmanovića za potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Regionalnim centrom za okoliš za Bosnu i Hercegovinu, u cilju izrade Plana upravljanja otpadom u Županiji Posavskoj.


  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti