Više

  81. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas ( 22. 04.) u Orašju je održana 81. sjednica Vlade na kojoj je resorni ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković, predsjednik Kriznog stožera ministarstva zdravstva i socijalne politike, dodatno pojasnio Informaciju o epidemiološkom stanju u Županiji Posavskoj.
  POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
  -Prema trenutnim podacima, a zaključno sa danom 21.04.2021. godine, na području Županije Posavske je testirano 4880 uzoraka od čega je koronavirus potvrđen kod 1466 osoba. Za sada se oporavila 1181 osoba, a iste su uspješno izliječene, dok je 81 osoba nažalost preminula. Aktivna su 204 slučaja. Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske u samoizolaciji se nalazi 269 osoba. U Županijskoj bolnici u Orašju na COVID odjelu se nalazi 20 pacijenata. Postupak cijepljenja se provodi sukladno Planu cijepljenja protiv COVID-19 za Županiju Posavsku te je do sada cijepljeno 875 osoba, a iskorištenost pristiglih cjepiva je 100%, naglasio je, ministar Živković. Na temelju trenutnog epidemiološkog stanja Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske na 64. sjednici, održanoj dana 21.04.2021. godine u prostorijama Vlade Županije Posavske, pripremio je nove Zapovijedi za sprječavanje i širenje zaraze koronavirusom na području Županije Posavske, a koje je na današnjoj sjednici usvojila Vlada ŽP. Zapovijedi se primjenjuju od 24.04.2021. do 08.05.2021. godine.

  -Situacija se evidentno pogoršava, povećava se broj aktivnih slučajeva kao i broj pacijenata na Covid odjelu Županijske bolnice u Orašju što je u najvećoj mjeri posljedica nepridržavanja zadanih epidemioloških mjera na većim okupljanjima . Situacija će se pratiti te sukladno tome i donositi odgovarajuće mjere, naglasio je predsjednik Vlade Topić.
  POMOĆ PRI STAMBENOM ZBRINJAVANJU MLADIH
  Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021. godinu na poziciji Grant za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih obitelji i socijalnih kategorija. Sredstva iz Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021. godinu na ovoj poziciji biti će utrošen za namjenu subvencioniranja mladih obitelji koje prvi puta rješavaju svoje stambeno pitanja, a sama realizacija sredstava provoditi će se sukladno propisanim odredbama Zakona o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja („Narodne novine Županije Posavske“ broj: 16/20). Vlada ŽP dala je suglasnost na Pravilnik o kriterijima i načinu bodovanja prijava za odabir korisnika subvencije za pomoć mladim obiteljima kod prvog rješavanja stambenog pitanja.
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021. godinu na poziciji Grantovi za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća. Ukupna visina sredstava navedenog granta iznosi 65.000,00 KM.
  SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu općini Domaljevac-Šamac, općini Orašje i općini Odžak na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije Posavske za ožujak u školskoj 2020./2021. godini u iznosu od 36.503,26 KM (općini Domaljevac-Šamac, u iznosu od 5.082,50 KM, općini Orašje, u iznosu od 10.591,36 KM, i općini Odžak, u iznosu od 20.829,40 KM). Usvojenom odlukom odobreno je izdvajanje sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 75.000,00 KM.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske
  RJEŠENJA I IMENOVANJA
  Vlada je donijela Rješenje o razrješenju policijskog službenika koji obavlja dužnost policijskog komesara. Razrješuje se Josip Petrić sa pozicije policijskog službenika koji obavlja dužnost policijskog komesara, sa danom 01.05.2021. godine. Doneseno je Rješenje o imenovanju policijskog komesara. Za policijskog komesara Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske, na mandatni period od četiri godine, počevši od 01.05.2021. godine, imenuje se Miroslav Živković. Miroslavu (Stjepana) Živkoviću, rođenom 10.10.1972. godine u Donjoj Mahali, općina Orašje, policijskom službeniku imenovanom za policijskog komesara Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske, dodjeljuje se čin Generalnog inspektora policije.
  Rješenjem je Vlada ŽP imenovala Upravno vijeće Županijske bolnice Orašje i Povjerenstvo za koncesije a doneseno je i Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Readmisionog tima Vlade ŽP
  NERADNI DANI
  Donesen je Zaključak o proglašenju neradnih dana na području Županije Posavske. Subota 1. svibnja 2021. godine (Međunarodni praznik rada) i nedjelja 2. svibnja 2021. godine proglašeni su neradnim danima na području Županije Posavske povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Neradni dani se odnose na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti