Više

  98. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas (30.09.) u Orašju je održana sjednica Vlade ŽP na kojoj je usvojena Odluka o izmjenama i dopuni Pedagoških standarda za osnovno obrazovanje.

  Vlada Županije Posavske usvojila je Zaključak o davanju suglasnosti na Ugovor o osnivanju Muzeja Franjevačkog samostana Tolisa Vrata Bosne.
  Skupština Županije Posavske donijela je Odluku o davanju ovlaštenja Vladi Županije Posavske za osnivanje muzeja na području Županije Posavske, te ovlastila Vladu da u skladu s važećim propisima osnuje muzej sa Franjevačkim samostanom Tolisa. Istom je Odlukom predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić ovlašten za potpisivanje Ugovora.

  Iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu odobreno je izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM u svrhu financijske potpore udruzi za troškove tiskanja radnih materijala (Zajednica udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Županije Posavske).

  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2021. godinu na poziciji „Grantovi nižim razinama vlasti“. Iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu odobreno je izdvajanje sredstava u svrhu sufinanciranja započetih i planiranih projekata od važnosti za razvoj općine i Županije Posavske u ukupnom iznosu od 21.000,00 KM (Mjesna zajednica Ugljara u iznosu od 8.000,00 KM, Mjesna zajednica Kopanice u iznosu od 8.000,00 KM, i Mjesna zajednica Matići u iznosu od 5.000,00 KM).

  Donesene su i odluke o proračunskom izdvajanju iz tekuće pričuve Vlade za Radio postaju Odžak i HNK Orašje – Omladinski pogon, kao i zaključci i rješenja iz oblasti radnih odnosa i tekućih aktivnosti u nadležnosti Vlade Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti