Više

  99. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas (14.10.) u Orašju je održana 99. sjednica Vlade ŽP.
  ZAKON O SUDSKIM PRISTOJBAMA
  Na sjednici je Vlada ŽP utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim pristojbama te će biti proslijeđen dalje u skupštinsku proceduru. Zakon je obrazložio ministar pravosuđa i uprave Pero Radić. Naglasio je kako postojeći zakonski okvir treba pretrpjeti određene izmjene i dopune u šest članaka i dva tarifna broja kako bi bili jasnije definirani, postupci jednostavniji i usklađeni sa postojećim zakonskim propisima.
  MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA
  Vlada Županije Posavske razmatrala je i usvojila četiri odluke iz resora Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske koje je obrazložio ministar Mato Brkić.
  Usvojene su odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na sanaciji kanala Kamenica (procijenjena vrijednost javne nabave je 30.000,00 KM bez PDV-a), za izvođenje radova na sanaciji kanala Blato u Basutskoj (procijenjena vrijednost javne nabave je 22.000,00 KM bez PDV-a) i za izvođenje radova na rekonstrukciji kanala Guzinovci (procijenjena vrijednost javne nabave je 25.000,00 KM bez PDV-a).
  ODLUKE O PRORAČUNSKIM IZDVAJANJIMA
  Vlada Županije posavske usvojila je Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu u iznosu od 2.000,00 KM u svrhu financijske potpore za organizaciju i održavanje središnje manifestacije obilježavanja „Dječjeg tjedna“ u Županiji Posavskoj za 2021. godinu.
  Proračunska su sredstva odobrena u svrhu financijske potpore za tiskanje znanstveno-istraživačke knjige „Veliko stradanje“ autora Nedjeljka Nedića u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Orašje u Orašju za provođenje postupka javne nabave usluga posebnog linijskog prijevoza učenika s posebnim potrebama za školsku 2021./2022. godinu. Procijenjena vrijednost nabave iznosi cca 25.000,00 KM bez uračunatog PDV-a.
  Usvojena je odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje i dodatnih doprinosa za staž osiguranja sa uvećanim trajanjem djelatniku Uprave policije MUP ŽP.
  RAZNO
  Usvojen je Zaključak o zaduženjima po preporukama Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine. Zadužuju se svi proračunski korisnici Županije Posavske da, u skladu sa svojim nadležnostima, naprave Plan aktivnosti s utvrđenim rokovima realizacije po preporukama Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine.
  Usvojen je Zaključak o prihvaćanju odgovora na zastupničku inicijativu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti