Više

  Ambasador Republike Češke Jakub Skalnik posjetio Županijsku upravu Civilne zaštite u Orašju

  Najčitanije

  Ambasador Republike Češke Jakub Skalnik u pratnji suradnice Anese Terza Vuković, koordinatorice za razvojnu suradnju, danas (20.02.) posjetili su Županijsku upravu Civilne zaštite sa sjedištem u Orašju gdje ih je primio direktor Ilija Jezidžić. Kako je naveo ambasador Skalnik, cilj posjete je obilazak terena kako bi se vidjela realizacija projekta kojim su pomogli nabavku opreme za slučaj eventualnih prirodnih i drugih nesreća, kakve su zabilježene u 2014.g. Nakon radnog dogovora u prostorijama CZ Županije Posavske, visoki gosti obišli su prostorije gdje je smještena nabavljena oprema.

  – Ambasada Republike Češke u Sarajevu financirala je u Orašju u 2017.g. ovaj projekt čija je vrijednost oko 20.000 KM ( 271. 982 češke krune). Financijske resurse toga projekta, u sklopu malih lokalnih projekata , iskoristili smo za opremu koja može biti od koristi u različitim slučajevima prirodnih i drugih nesreća na ovome području, kazao je u izjavi za medije ambasador Skalnik.

  -Svake godine se ukupno financira šest malih lokalnih projekata. Dobivamo stotine projektnih prijedloga, ali kako je Civilna zaštita Orašja već imala odličnu suradnju sa češkim vatrogascima u vrijeme poplava, te sa češkim roniocima , ovo je bio logičan nastavak takve suradnje, pojasnila je Anesa Terza Vuković.

  Direktor Jezidžić je izrazio zahvalnost za potporu te naglasio:-Češka Republika potvrđeni je prijatelj Županije Posavske. Pomagali su osobito u vrijeme poplava, te u post poplavnom vremenu. U sklopu ovoga projekta u Republici Češkoj nabavili smo samosklopivi šator (6 X 10 m) na napuhavanje koji se može montirati u roku od 7 min, te za još manje vremena sklopiti. Uz to, nabavili smo i opremu za spašavanje koja bi poslužila na terenu u slučaju bilo kakvih prirodnih i drugih nesreća.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti