Više

  Besplatan prijevoz učenika u Županiji Posavskoj osigurale Vlada ŽP i tri općine ŽP

  Najčitanije

  Za učenike u Županiji Posavskoj u školskoj 2017./2018. godini osiguran je besplatan prijevoz do škola. Sufinanciranje tog programa osigurala je Vlada Županije Posavske i tri općine Županije Posavske u istom omjeru. Na ime sufinanciranja prijevoza učenika za studeni školske 2017./2018. g. Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o odobravanju iznosa od 35.532,00 KM.

  Općina Odžak sklopila je Ugovor o prijevozu učenika za tekuću 2018. godinu.
  Proračunom općine Odžak planirana su sredstva u iznosu od: 360.000,00 KM, od čega 1/2 financira općina, a 1/2 Vlada Županije Posavske.
  • Relacije na kojima se vrši prijevoz su:
  • Odžak-B.Bare-Jošava-Vrbovac-Točak-Donji Svilaj-Gornji Svilaj-Novi Grad-Odžak
  • Odžak-Ada-Ivankovići-Novo Selo-Gornja Dubica-Prnjavor-Odžak
  • Odžak- Prud-Vojskova- Trnjak-Zorice-Odžak
  • Odžak- Novi Grad-Osječak-Donja Dubica- Gornja Dubica-Bukovica-Odžak
  • Odžak- Vrbovac- Gornji Svilaj-Novi Grad- Doljani-Odžak
  • Odžak -Novi Grad- Osječak- Potočanski Lipik-Posavska Mahala- Odžak
  • Odžak-Posavska Mahala-Novi Grad- Posavska Mahala- Novi Grad –Odžak

  Za općinu Orašje potpisani su svi ugovori za prijevoz učenika u školskoj 2017./2018. godini. Za tu uslugu Proračunom je planirano 180.000,00 KM. Učenicima je omogućen prijevoz autobusom na relacijama: Oštra Luka, Bukova Greda, Bok, Donja Mahala – Orašje,
  zatim Tolisa, Donja Mahala – Orašje, Kostrč – Tolisa i Bok – Oštra Luka, te relacije Matići – Kostrč – Orašje, Matići – Bok i Kopanice, Vidovice, Lepnica, Dusine – Orašje.

  Općina Domaljevac-Šamac također je osigurala sredstva skupa sa Vladom ŽP, koja će biti dostatna za besplatan prijevoz učenika. Na godišnjoj razini osigurana su sredstva u iznosu od oko 90.000,00 KM. Za prijevoz učenika osnovne škole autobus obavlja prijevoz na relaciji: Bazik – Grebnice i Grebnice Bazik. Za prijevoz srednjoškolaca relacija je: Grebnice – Bazik – Domaljevac – Orašje i obrnuto.

  Prijevoz učenika vršit će se po redovnom već utvrđenom rasporedu i za sve učenike je besplatan.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti