Više

  Besplatna cjepiva protiv gripe za sezonu 2018./19. za rizičnu skupinu građana ŽP

  Najčitanije

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje nabavio je cjepivo protiv gripe za besplatno cijepljenje rizičnih skupina stanovništva Županije Posavske za sezonu 2018./19. godinu. Nabava cjepiva je osigurana iz sredstava dobivenih iz proračuna Županije Posavske po odluci Vlade Županije Posavske i distribuirat će se danas po Domovima zdravlja u Orašju, Domaljevcu i Odžaku, gdje će se vršiti aplikacije navedene vakcine. Do sada je zbrinuto 419 doza vakcina protiv gripe, Vaxigrip Tetra(4-valentno) od napomenutih osiguranih sredstava, doznajemo od ravnateljice Zavoda Danice Jozić.

  Iz Zavoda obavještavaju sve zainteresirane iz rizične skupine građana za mogućnost besplatne aplikacije vakcine i one koji imaju potrebu za vakcinom protiv gripe da se obrate mjesnim Domovima zdravlja radi dobivanja iste.

  U rizičnu skupinu građana spadaju osobe starije od 65 godina, zdravstveni djelatnici, djeca s kroničnim oboljenjima i posebnim indikacijama, kronični bolesnici (srčani, plućni, bubrežni, onkološki i bolesnici s posebnim indikacijama – HIV i osobe s poremećenim imunološkim sustavom).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti