Više

  Bikeri Brummi-Hilfe sa Euro bikerima RH i BiH i MK Veterani Posavine osigurali 10 šlepera opreme za zdravstvo

  Najčitanije

  Nakon 2000 km kroz Njemačku, Austriju, Švicarsku i Hrvatsku, te nakon višesatnog zadržavanja na graničnom prijelazu Orašje, jučer je iz Šibenika u Orašje stigao veliki humanitarni konvoj od čak 10 šlepera opreme za zdravstvene ustanove: Županijsku bolnicu Orašje, Centar za dijalizu Odžak i tri Doma zdravlja u Županiji Posavskoj, te sanitetsko vozilo za Županijsku bolnicu. Radi se o velikoj akciji humanih bajkera „Europe Euro Tur 2016. Charity Transport” čiji su pokrovitelji Parlament Europske unije, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik njemačkog Bundestaga Michaela Branda.


  Njemački zaljubljenici u motore i moto sport okupljeni oko udruge Biker-Brummi – Hilfe, međunarodne dobrotvorne bajkerske organizacije Eurobiker Charity i njene hrvatske podružnice Eurobiker Charity Croatia, u suradnji s Moto klubovima u Hrvatskoj i BiH ( Moto klub Veterani Posavina na čelu sa Predragom Miškovićem- Fredom ), realizirali su jednu od najvećih humanitarnih pošiljki za Posavinu za koju je angažirano 10 šlepera.
  -Biker Brummi-Hilfe je dio jedne umrežene organizacije iz Njemačke sa bikerima iz desetak zemalja. Prošle godine odlučili smo da se ovaj transport doveze u Orašje nakon što smo pogledali kakvo je ovdje stanje i što je potrebno. Istina bilo je velikih problema na granici što se tiče DGS-a, ali i sitnih problema zbog carine, što nije baš za pohvaliti, jer humanitarne pošiljke morale bi biti prioritet kao što je i nama bilo prikupljanje pomoći. Na kraju se radilo samo o jednom papiru koji se ne koristi u cijeloj Europi i nije potreban, osim ovdje. Ali i to smo riješili, istina sa puno čekanja i izgubljenog vremena. Moramo još skoro 2000 km voziti do kuće, sva vozila moramo vratiit donatorima i vratiti se redovito na posao, jer ovo sve radimo volonterski. Zahvaljujem svim ljudima koji su nam pomogli u našoj humanoj namjeri i koji su nas srdačno primili, kazao je u ime organizatora Dr. Herman Münzel.


  – Danas smo realizirali humanitarnu akciju, koju smo započeli još prije godinu dana, uz pomoć moto kluba Veterani Posavine. Svakako da će ova oprema dobro doći zdravstvenim ustanovama te u konačnici na korist našem stanovništvu. Ovom prilikom želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u akciji, prije svega moto klubu Veterani Posavina, organizaciji Biker Brummi-Hilfe, Euro bikerima Hrvatske i Euro bikerima Bosne i Hercegovine, kazao je Damir Živković, ministar zdravstva, rada i socijalne politike.
  Dr. Ružica Vukić, ravnateljica Županijske bolnice potvrdila je da se rado o iznimno važnoj humanitarnoj pošiljci za zdravstvo koja je realizirana , kazala je, zahvaljujući entuzijazmu i volji Euro bikera na čelu sa gospodinom Hermanom, bikerima RH i Euro bikerima Bosne i Hercegovine na čelu sa gospodinom Srećkom Borasom kao i našem moto klubu Veteranima Posavine, kazala je dr. Vukić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti