Više

  Čestitka za 26. rođendan „Sinova Posavine“ ministra branitelja Marijana Kopića

  Najčitanije

  U povodu 26. obljetnice 4.Gmtbr HVO „Sinovi Posavine“ ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić uputio je čestitku u svoje osobno, i u ime Vlade Županije Posavske.

  U čestitki stoji:

  Čestitam 26.obljetnicu svim pripadnicima legendarne 4. gardijske motorizirane brigade HVO-a, a danas 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade OS BiH koji nasljeduju slavnu i herojsku postrojbu, i želim da uspješno izvršavaju zadatke u okviru svojih nadležnosti.
  Značajna je ovo obljetnica jer legendarna i herojska postrojba „Sinovi Posavine“ iznikla je od najboljih, časnih i hrabrih pripadnika HVO-a, svih postrojbi, od 101. bosansko brodske, 102. odžačke, 103. derventske, 104. domaljevačko-šamačke, 105. modričke, 106. oraške, 107. gradačačke i do 108. brigade HVO Ravne Brčko. Branili su srcem i domoljubljem današnju slobodu, a plaćali je svojim životima i dijelovima svojeg tijela.
  – I sam sam bio pripadnik 4.gmbr HVO Sinovi Posavine od kraja rata do 2002. godine. Ponosan sam na sve što je brigada prošla u ratnim danima kao i poslije rata što je izašla sa najboljim i provjerenim ratnicima u profesionalnu postrojbu čiji sinovi čuvaju, njeguju i baštine Domovinski rat i sve hrvatske žrtve koje su položile život na oltaru Domovine za našu slobodu i slobodu budućih generacija.
  Stoga, upravo u ovakvim prigodama obljetnica, naša je sveta zadaća prisjetiti se njihove žrtve, položiti vijence uz spomen obilježja podignuta njima u spomen, zapaliti svijeće na njihova vječna počivališta, i poručiti da njihovu velikodušnu žrtvu nikada nećemo zaboraviti.

  Ministar branitelja
  Marijan Kopić

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti