Više

  Čestitka za početak nove školske godine

  Najčitanije

  Dragi učenici, roditelji, profesori, nastavnici, učitelji i svi prosvjetni djelatnici, dužnost mi je i nadasve čast sve vas srdačno pozdraviti! Želim vam najprije čestitati, zahvaliti i s ponosom naglasiti sve vaše dosadašnje uspjehe i dostignuća, radilo se o osvojenim medaljama, natjecanjima ili pak naučenim brojevima i slovima. Svaki je od brojnih, hvale vrijednih rezultata bio mukotrpno i pomno proučen te korak po korak izgrađen. Koliko se samo zadaća, knjiga i testova krije iza ovih školskih mjeseci, tko će im znati broj. No, isto se, vjerujem, toliko krije i šala, osmijeha, putovanja i uspomena. Sve to kriju školske klupe ispraćajući generaciju za generacijom, naizgled jednu drugoj sličnu, ali ipak potpuno različitu. Od srca vam zaista želim da u novoj školskoj godini koja je pred nama zadržite tu posebnost, kreativnost i znatiželju.

  Svakako, dragi roditelji i prosvjetni djelatnici, i vama želim puno strpljenja i mašte u radu, a što manje brige i teškoće. Štošta bismo, naime, mi, koji često stojimo za govornicama ili sjedimo na sastancima, od vas trebali naučiti. Iako mnogi od vas već odbrojavaju dane, mjesece ili godine koje ih dijele od trajnog rastanka sa školskim klupama, mnogi bi se od nas s vama istog trena zamijenili te u iste klupe vratili. Ne samo zato što smo tada za naučenu lekciju dobivali test, a sada najčešće iz životnih testova izvlačimo lekcije, nego zato što upravo te klube kriju najljepše doba, najduža prijateljstva i najdraže uspomene.

  Stoga, nemojte odbrojavati, uživajte u trenutku, žeđajte za znanjem i budite znatiželjni. Budite naš ponos, naše mlade nade, naše bolje sutra! Jednostavno, budite naša budućnost!

  Sretna Vam i uspješna nova školska godina!

  Ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske Ana Andrić

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti