Više

  Dan općine Domaljevac-Šamac na blagdan svete Ane

  Najčitanije

  Danas 26.07. na blagdan svete Ane općina Županije Posavske Domaljevac-Šamac obilježava Dan svoje općine. U povodu Dana općine održano je niz prigodnih sadržaja prije svega u znaku sjećanja na herojske branitelje, koji su živote položili za današnju slobodu. Iz 104. HVO brigade poginuo je za obranu svojih domova 158 branitelj.

  Današnji sadržaji u znaku su prije svega svete mise u župnoj crkvi svete Ane u Domaljevcu. Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća u dvorani Yimor na kojoj je nazočilo mnoštvo gostiju među kojima su bili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH te gosti iz Republike Hrvatske. Uz ostale na sjednici su bili nazočni dr. Dragan Čović, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ivo Vincetić, dopredsjednik HDZ BiH, kao i predsjednici Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić.

  Prigodne riječi na svečanoj sjednici bile su u znaku čestitanja za brojne realizirane projekte ili one koji su u tijeku, uz ostale milijunski vrijedan projekt vodoopskrbe. Stjepan Piljić načelnik Općine Domaljevac-Šamac je od budućih projekata naglasio značaj zaštitnog zida u Grebnicama kao i resurs termalnih voda u Domaljevcu.

  -Održivost ovog prostora potpuna je u svim našim općinama i Domaljevac-Šamac i Orašju i Odžaku. Naravno da ćemo mi s više razine vlasti pomagati, međutim posao mora biti naša samoodrživost. Mislim da je to najbitnija stvar danas izbjeći snažnjenje pluralizma, višestranačja, ali izbjeći i bilo kakve podjele unutar onih sredina oko ključnih, vitalnih, strateških stvari koji definiraju razvoj i budućnost ovog kraja. Sa županijske, entitetske, državne razine i Republike Hrvatske potpora vašim projektima neće izostati, naglasio je dr. Čović.

  Zvonko Milas je u ime predsjednika Vlade RH i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i u svoje osobne uputio čestitke za Dan općine ali i za brojne projekte. Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić pridružio se čestitanjima za Dan općine. -Imamo odličnu suradnju, u svim projektima od značaja za ovu posavsku općinu. Vlada ih je uvijek pomagala, a to ćemo zajednički činiti i ubuduće, poručio je u Domaljevcu predsjednik županijske Vlade Topić.

  Ostali sadržaji za Dan općine bili su u znaku kulturno-zabavnih i sportskih sadržaja, koncerta duhovne glazbe i sinoćnje tradicionalne Domaljevačke tkanice na kojoj su javno zahvalili na potpori takvoj manifestaciji Vladi Županije Posavske te nazočnom u ime Vlade ministru Peri Radiću. Organizirana je biciklijada, odbojkaški i nogometni turniri te događaji koje su organizirali lovci i ribolovci.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti