Više

  Dan policije MUP-a Županije Posavske

  Najčitanije

  Policija MUP-a Županije Posavske obilježila je danas (29.09.) Dan policije MUP-a Županije Posavske prigodnim sadržajima. Program je započeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred središnjeg Spomen obilježja za poginule branitelje u Orašju. Tom je prigodom opijelo izmolio vojni kapelan fra Marinko Živković, a potom su sadržaji nastavljeni svetom misom u crkvi Sv. Mihovila u Kopanicama i svečanom akademijom u Domaljevcu.

  Odabir Kopanica kao sadržaj obilježavanja Dana policije odabran je s razlogom jer Sv. Mihovil je patron župe Kopanice. Misu je predvodio preč. Darko Tomašević, arhiđakon Toliškog arhiđakonata uz koncelebriranje 15-tak svećenika. Među predstavnicima institucija bili su predsjednik Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić, ministar branitelja Ilija Mišković, te predstavnici policije.

  Svečana akademija je održana u Domaljevcu. Na svečanosti su u povodu Dana policije čestitke uputili: tajnik MUP-a Županije Mandica Jurić, načelnik sektora uniformirane policije i zamjenik ravnatelja, glavni inspektor Joso Mikić i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.
  Otkrivenost kriminaliteta je preko 80% što govori da je prostor Županije Posavske siguran istaknuli su predstavnici policije u obraćanju na svečanoj akademiji.
  -Vlada Županije Posavske daje potporu radu policije i osigurat će sredstva za njihov uspješan svakodnevni rad, rekao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  Na svečanoj akademiji istaknuto je šest policijskih službenika koji su svojim radom i zalaganjem u proteklom periodu postigli iznimne rezultate te svojim profesionalnim pristupom u redovitim poslovima bili primjer drugim policajcima: Dragan Kajinić, Marko Klaić, Anto Kesedžić, Tomislav Dominković, Almir Šapčanin i Leon Mišković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti