Više

  Dan policije MUP-a Županije Posavske

  Najčitanije

  Policija MUP-a Županije Posavske uz primjerene sadržaje obilježila je Dan policije MUP-a Županije Posavske. Program je započeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred središnjeg Spomen obilježja u Odžaku, a potom su sadržaji nastavljeni u Potočanima gdje je održana svečana akademija.
  Na svečanoj su akademiji u povodu Dana policije čestitke uputili predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministar MUP-a Županije Posavske Željko Nedić i ravnatelj Policije u Ministarstvu unutarnjih poslova ŽP Miroslav Živković. Na svečanosti je istaknuto šest policajaca koji su svojim radom i zalaganjem u proteklom periodu postigli iznimne rezultate te svojim profesionalnim pristupom u redovitim poslovima bili primjer drugim policajcima: Monika Jelaš, Juro Vucić, Miroslav Baotić, Pavo Grgić, Miroslav Živković i Mark Živković.

  -Zahvaljujem svima vama koji ste svojim radom i djelovanjem prostor Županije Posavske učinili sigurnijim. To je nekada iziskivalo i riskiranje svog života i zdravlja, a danas je prilika da se toga prisjetimo. Vlada čini maksimalno da vas opremimo prema profesionalnim standardima, kako s osobnom tako i s kolektivnom opremom, te svim sustavima sigurnosti kako biste bili još opremljeniji, time sigurniji i imali efikasniji rad. U suradnji sa sindikatom koji vas predstavlja Vlada je u partnerskom odnosu protekle nepune 4 godine. Popravili smo značajno materijalno pravo svih vas. Sveukupno su primanja podignuta od 35-40%, a na tome ćemo i dalje raditi, jer to svojim radom i zaslužujete. Čestitam vam Dan policije MUP-a Županije Posavske, kazao je uz ostalo predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  U čestitanju ministra MUP-a ŽP Željka Nedića, istaknuta je nova praksa obilježavanja Dana policije u odnosu na prethodne, te naglasio kako je u proteklom periodu Ministarstvo zahvaljujući Vladi Županije Posavske uložilo značajna sredstva u kadrovsko, materijalno i svako drugo opremanje i unapređenje rada policijskih službenika i službenica. -Ministarstvo je u obnovilo vozni park, redovito se osigurava oprema za djelatnike, a trenutno je u Odžaku u fazi dogradnja i rekonstrukcija objekta zgrade policije u kojoj će biti uređen novi prostor za CIPS. U proteklom periodu doneseno je niz zakona o unutarnjim poslovima, o sigurnosti prometa, javnog reda i mira, oružja, a sve u korist osiguranja ovoga prostora i sigurnijeg življenja svih naših građana, naglasio je ministar MUP-a Željko Nedić.

  U prigodnom je obraćanju Miroslav Živković ravnatelj Policije u Ministarstvu unutarnjih poslova ŽP istaknuo da su ove godine dodijeljene pohvalnice temeljem Dana policije, a to su policijski službenici iz Policijske uprave Orašje, Policijske uprave Odžak i dva su iz sektora krimpolicije i uniformiranje policije. -Važna nam je i transparentnost u radu policije i dizanje ugleda u javnosti, nastojimo da se približimo građanima na profesionalan način kako bi nas doživljavali kao svoju policiju, istaknuo je Živković.
  Organiziran je i svečani ručak a nakon toga i sportski sadržaji, susret odbojkaških ekipa Odžaka i Orašja gdje je druženje bilo prioritet a rezultati u drugom planu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti