Više

  Dani otvorenih vrata u vojarni „Sinovi Posavine“ u povodu Dana oružanih snaga BiH

  Najčitanije

  U povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH 1. prosinca, pripadnici 3. pješačke bojne, 6. pješačke brigade OS BiH, organizirali su Dane otvorenih vrata i obilježili ih nizom događaja u kojima su, uz pripadnike OS BiH, sudjelovali i predstavnici civilnih struktura s područja Županije Posavske.

   

  Upriličen je „Taktičko tehnički zbor“ za učenike devetih razreda Osnovnih škola u vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi. Učenici su u pratnji pripadnika 3. pješačke bojne razgledali naoružanje i vojnu opremu. Organizirano je i natjecanje u rasklapanja puške, a najuspješniji su dobili prigodne nagrade.

  U krugu vojarne obavljeno je svečano postrojavanje ešalona 3. pješačke bojne uz nazočnost predstavnika civilnih vlasti s područja ŽP i gostiju. Nakon svečanog postrojavanja zapovjednik  3 pj. bojne, 6. pj. brigade OS BiH, bojnik Anto Klajić naglasio je da se trend napuštanja OS BiH nastavio i u ovoj godini, a popuna vojničkim kadrom ne ide u planiranom obimu i pred njih postavlja još veće izazove u narednoj godini. Istaknuo je da su Oružane snage BiH još uvijek mlada institucija koja od svog osnutka do danas stalno jača i raste a reforma obrambenog sustava kojom su nastale OS BiH, kazao je, još uvijek je u tijeku i nastaviti će se i u narednom periodu. Nakon prigodnog obraćanja zapovjednika Klajića, časnik za personal pročitao je dodijeljene stimulativne mjere djelatnicima 3.pb povodom obilježavanja Dana OS BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti