Više

  Delegacija EU i DEI u posjeti Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske jučer (29.05.) su održane prezentacije na temu priključivanja BiH Europskoj Uniji. Prezentaciji su prisustvovali šef Sekcije za politička i ekonomska pitanja (Delegacija EU u BiH) Jan Šnaidauf, šef odsjeka za strategiju i planiranje (DEI) Srđan Cvijetić sa suradnicima, direktor Ureda za razvoj i europske integracije ŽP Franc Kljajić, te predstavnici Vlade, ministarstava i sudske vlasti iz Županije Posavske. Predstavnici Županije Posavske su, nakon prezentacija, imali priliku postavljati pitanja i tražiti pojašnjenja. Najviše pitanja odnosilo se na usklađivanje kantonalnih zakona sa onima iz EU.

  -Predstojeći pregovori, integracija u Europsku Uniju, pregovori koji će doći u bliskoj budućnosti, vrlo su intenzivan i zahtjevan proces. Obzirom na to da kantoni imaju mnoge nadležnosti i zajedničke nadležnosti s drugim organima vlasti vrlo je važno da budu spremni za ovaj proces. U tom smislu postojat će sve veća potreba za tijesnom suradnjom između kantona, te između kantona i drugih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini u donošenju adekvatnih propisa u usklađivanju sa propisima Europske Unije, izjavio je Jan Šnaidauf,
  šef Sekcije za politička i ekonomska pitanja (Delegacija EU u BiH).

  U dosadašnjem dijelu aktivnosti na priključivanju Europskoj Uniji Županija Posavska uspješno je odgovorila na EU upitnik i sudjelovala je sa 46 predstavnika nadležnih institucija u 36 radnih grupa, rečeno je na sastanku.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti