Više

  Deseta Kolona sjećanja Orašje – Vukovar

  Najčitanije

  Dragovoljci, veterani i ratni vojni invalidi Domovinskoga rata iz Županije Posavske, njih 80-tak nekadašnjih pripadnika 106. HVO brigade Orašje i 104. HVO Domaljevac-Šamac jutros ( 16.11.) krenuli su iz Orašja pokloniti se žrtvama i herojima Vukovara. U Koloni sjećanja pod imenom „Zajedno u ratu zajedno u miru“ je i ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić. U dostojanstvenom hodu od Orašja do Vukovara, na putu dugom 76 km, kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili zapalit će svijeće uz Spomen obilježja za poginule branitelje, kao što su to učinili jutros uoči polaska iz Orašja.

  -Deset je godina kako Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata organizira ovu Kolonu sjećanja, stoga se zahvaljujem organizatorima, Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskoga rata i HVIDRE na čelu sa Ilijom Miškovićem. S ponosom sudjelujem u ovoj koloni jer sam kao mladić od 16,5 g. bio u redovima 106. HVO brigade Orašje. Idemo sa pijetetom odati počast svim poginulim braniteljima grada heroja Vukovara, svim žrtvama Vukovara, pokloniti se i odati im dužno poštovanje. Vukovar se herojski branio od daleko nadmoćnijeg neprijatelja. Mi ne obilježavamo dan pada Vukovara 18.studenog, već braniteljske napore i herojstva u tih 88 dana obrane, kada je neprijatelj zaustavljen u svom krvavom pohodu, kazao je ministar Kopić.

  – Idemo se pokloniti svim hrvatskim žrtvama, kako civilima tako i herojima koji su branili Vukovar. Želimo se ujedno podsjetiti svih naših poginulih koji su branili Posavinu, istaknuo je Ilija Mišković vođa kolone i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HR H-B podružnica Orašje. Kolona sjećanja stiže u Vukovar u srijedu 18. studenog kada će se pridružili Križnom putu – Koloni sjećanja u krugu bolnice Vukovar i odati počast stradalim herojima Vukovara.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti