Više

  Direktor Misije USAID-a u BiH Peter Duffy u Posavini

  Najčitanije

  Direktor misije USAID-a u BiH Peter Duffy i predstavnik CRS-a za BiH Marc D’Silva, posjetili su danas (10. 02. 2016. g.)općine: Šamac (RS) i Domaljevac-Šamac u kojima je proveden projekt “Obnovom infrastrukture do ekonomskog jačanja zajednica” (CESTA) koji je financirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementirao Catholic Relief Services BiH (CRS). Završetak projekta u tim općinama i službeno je obilježen posjetom USAID-a i CRS-a, čiji su predstavnici, zajedno sa županijskim i općinskim predstavnicima, posjetili obnovljenu infrastrukturu u tim općinama.

  Peter Duffy direktor USAID-a za BiH izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa institucijama i građanima.-Želim istaknuti da je USAID uložio preko 15 milijuna dolara za obnovu nakon poplava u raznim mjestima BiH, te smatram da je dosta toga urađeno u kratkim rokovima na obnovi nakon poplava, kazao je g-din Duffy.

  -Djelatnici CRS-a su već tjedan dana nakon poplava izišli ovdje na teren. Lijepo je vidjeti nakon toliko vremena da je zaista urađen vidljiv i izvrstan napredak. Danas obilježavamo završetak projekta u okviru kojeg je rekonstruirano, odnosno izgrađeno 8 km poljoprivrednog nasipa Bazik čime se štiti 1200 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta. Dakle vrijednost ulaganja u obnovu infrastukture u Domaljevcu nakon poplava je preko 670 000,00 KM od čega su sredstva USAID-a 50%, Županija Posavska je sudjelovala sa 20%, dok je CRS dao ostatak. Tako da želim zahvaliti USAID-u, Županiji Posavskoj i Općini Domaljevac-Šamac, na tome što su osigurali brzo realiziranje projekta. Ostajemo prisutni kroz sljedeće projekte pomažući općini Domaljevac u području komuniciranja i suradnje sa susjednim općinama Šamac i Modriča, kazao je Marc D’Silva predstavnik organizacije Catholic Relief Services za BiH.
  CESTA je USAID-ov projekt započet u srpnju 2014.g. u vrijednosti od 5,72 milijuna dolara s ciljem pomoći domaćinstvima pogođenima poplavama u Maglaju, Doboju, Doboju Jugu, Šamcu i Domaljevcu-Šamcu da ponovo izgrade svoje živote i zajednice. U pet navedenih općina u okviru CESTA-e provedeno je 26 projekata obnove oštećene komunalne infrastrukture koji su identificirani kao ključni za normalizaciju života u tim općinama i omogućavanje ekonomske stabilnosti (vodovodi, mostovi, odvodni sistemi…), kao i 26 projekata manjeg obima u kojima su sudjelovale i same lokalne zajednice, ističe se u priopćenju USAID-a.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti