Više

  Dogovor o suradnji oko otkupa žitarica sa područja ŽP za Mlinsku industriju Klas

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić danas (22.06.) održao je radni sastanak
  sa jednim od izvršnih direktora poduzeća Klas d.d. Sarajevo Smailom Korajlićem. U razgovorima je sudjelovao i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić. Osnovna tema razgovora bila je suradnja sa uglednom tvrtkom Klas Sarajevo.
  Premijer Klaić i ministar Brkić zainteresirani su za suradnju i dogovore vezano za otkup poljoprivrednih proizvoda sa područja Županije Posavske za potrebe sarajevskog Klasa (žitarice i povrtlarske kulture). Predsjednik Vlade Županije Posavske izrazio je spremnost podržati ponuđeni projekt sa tvrtkom Klas , jer bi se njim, naglasio je predsjednik Klaić tijekom razgovora, omogućio plasman poljoprivrednih proizvoda sa polja tri posavske općine.Također je naglasio važnost činjenice da se poduzeće Klas nalazi unutar grupacije As Jelah u čijem se sastavu desetak poslovnih subjekata, te je nazočnost takve tvrtke na području Županije Posavske svojevrstan gospodarski impuls.
  Očekuje se daljnja konkretizacija dogovorenog na terenu, odnosno razgovori koje će imati tvrtka Klas Sarajevo sa domaćim proizvođačima i otkupljivačima sa područja Županije Posavske. Konkretno se radi o pregovorima za otkup pšenice za potrebe Mlinske industrije Klas Sarajevo. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pružit će svu administrativnu potporu i biti svojevrstan „most“ suradnje između tvrtke Klas i zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača, naglasio je ministar Brkić.
  AS GROUP je jedna od najvećih bosanskohercegovačkih grupacija sa većinskim privatnim kapitalom. Razvija se u tri oblasti: hrana, trgovina i tekstil. Grupacija zapošljava oko 2.700 radnika. Već nekoliko godina u nizu AS GROUP zauzima najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti