Više

  Dogovoren početak certifikacije 21 tima obiteljske medicine u domovima zdravlja Orašje, Odžak i Domaljevac

  Najčitanije

  U Orašju je danas (24.01.) dogovoren početak certifikacije 21 tima obiteljske medicine u domovima zdravlja Orašje, Odžak i Domaljevac u Županiji Posavskoj. Tim se povodom predstavnica Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu Federacije BiH (AKAZ) Melka Mercvajler sastala se ministrom zdravstva, rada i socijalne politike Županije Posavske Damirom Živkovićem i v.d. direktoricom Doma zdravlja Orašje Ljiljanom Leovac. Na sastanku je iskazana spremnost za što skoriji ulazak zdravstvenih ustanova u Županiji Posavskoj u proces uvođenja sistema sigurnosti i kvaliteta.

  -Zadovoljna sam sastankom i radujem se skorom početku rada. Timove obiteljske medicine očekuje osnovna obuka, potom slijedi facilitacija tokom koje će facilitator AKAZ-a raditi s timovima na uvođenju potrebnih standarda i procedura nakon čega slijedi vanjska ocjena, kazala je Melka Mercvajler iz AKAZ-a.

  -Zainteresirani smo za ovaj proces koji kao nešto što je u interesu i dobrobiti pacijenata i zdravstvenih profesionalaca u našoj županiji, svakako ima potporu. Zadovoljan sam što naši timovi obiteljske medicine ulaze u proces certifikacije što će svakako doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite u Županiji. Nadam se da će taj proces uskoro početi i vjerujem da će biti uspješno okončan na zadovoljstvo svih, kazao je ministar Živković.

  – Imamo odlične timove obiteljske medicine koji rade dobar posao i rade kvalitetno, a ulaskom u proces certifikacije dobivamo i zvaničnu potvrdu da je to što radimo kvalitetno i sigurno, što je za nas kao zdravstvene profesionalce velika satisfakcija, kazala je direktorica Doma zdravlje Orašje Ljiljana Leovac, prenosi press AKAZ-a.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti