Više

  Donesen Proračun ŽP za 2019.g. Đuro Topić imenovan mandatarom Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, predsjednika Skupštine Županije Posavske danas je u Domaljevcu održano drugo izvanredno zasjedanje Skupštine Županije Posavske. Donesen je Proračun Županije Posavske za 2019.godinu u iznosu od 41.225.910,00 KM i manji je od prošlogodišnjeg za 870.990,00 KM, odnosno 2,7 %. Prijedlog su obrazložili predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić i ministrica financija Nada Ćulap.

  – Proračun je realan, stabilan, ostvariv i mislim da u narednoj godini neće biti većih poteškoća i problema u smislu izvršavanja proračuna. Ono što me posebno raduje da je on doista realan i da će svi korisnici proračuna biti na neki način zadovoljni njegovim ispunjenjem. Drago mi je da će se dosta sredstava izdvojiti za socijalne kategorije, na demografsku strukturu, na branitelje, izjavio je predsjednik Skupštine Blaž Župarić.

  Predsjednik Skupštine Župarić je također na skupštinskom zasjedanju obzanio odluku kojom je imenovao za mandatara Vlade Županije Posavske Đuru Topića i naložio da u primjerenom vremenu predloži ministre kako bi Skupština mogla potvrditi njihova imenovanja.
  Usvajanju županijskog Proračuna prethodilo je polaganje svečane prisege zastupnika Mate Rošića, nakon što je Luka Lucić odbio prihvatiti dobiveni mandat.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti