Više

  Donesena Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH

  Najčitanije

  Na 261. sjednici Vlade Republike Hrvatske (14.10.) donesena je Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu. Sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godinu osigurana su na stavkama Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna.
  Općina Orašje dobit će od Vlade RH 400 000 kuna za vanjsku i unutarnju stolariju na sportsko-kulturnom centru u Orašju, u sklopu programa i projekata iz područja obrazovanja i znanosti. Vlada RH iz ovogodišnjeg državnog proračuna odobrila je 20 milijuna kuna za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata u 2015.g. od interesa za hrvatski narod u BiH. Domu zdravlja Orašje odobreno je 100 000 kuna za obnovu poplavljene obiteljske ambulante u Vidovicama, isto toliko dobit će i Udruga filmski festival Dani hrvatskoga filma Orašje za projekt Dani hrvatskog filma u Orašju, dok je HKD-u Napredak Derventa predviđeno 300 000 kuna za rekonstrukciju i adaptaciju Hrvatskoga doma kulture u Derventi. Podupirući različite programe i projekte iz područja obrazovanja, znanosti, zdravlja, kulture i drugih područja, kojima je cilj stvaranje gospodarskih i socijalnih uvjeta za ostanak Hrvata u BiH hrvatska Vlada u razdoblju od 2004. do uključivo 2014. godine za tu je namjenu izdvojila ukupan iznos od 243.838.000, kuna.

   

  Ovdje možete preuzeti Odluku

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti