Više

  Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović u ŽP

  Najčitanije

  Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović u prvoj je ovogodišnjoj posjeti Županiji Posavskoj. Nakon današnjeg ( 07.01.) obilaska općine Odžak gdje se dr. Čović susreo u poglavarstvu sa novoizabranom načelnicom općine Nadom Ćulap, posjetio je Vladu Županije Posavske u Orašju. U posavskom izaslanstvu koje je dočekalo visokog gosta bili su uz ostale predsjednici Vlade i Skupštine Županije Posavske Đuro Topić i Blaž Župarić, Ivo Vincetić, dopredsjednik HDZ BiH, ministri u Vladi ŽP i predstavnici županijskih institucija.

  Tijekom održanog radnog sastanka važnim je naglašena potreba pomoći gospodarstvu koja mora biti zasnovana na stvarnim potrebama svih lokalnih zajednica pri nadvladavanju problema nakon krize pandemije koronavirusa. Županija Posavska i njene općine će biti uključene u sve raspodjele sredstava pomoći sa viših razina vlasti, kako bi se do kraja sačuvalo i zaštitilo zdravstvo i gospodarstvo, ali i sve obrazovne, kulturne, sportske i druge važne institucije, naglašeno je tijekom radnoga sastanka u Vladi ŽP.
  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić naglasio je u svojoj izjavi za medije:
  -Razgovarali smo o aktualnim temama iz Županije Posavske sa usvojenim proračunom ŽP kao i našim planovima kada je u pitanju funkcioniranje života na ovome području, uz ostalo, sa zakonskim rješenjima koja smo usvojili i donosili prošle godine, te sa implementacijom zakona kada su u pitanju dopunska prava branitelja te pomoć mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja. Zakonska rješenja kao što su Zakon o vatrogastvu te Zakon o turizmu i niz drugih, svojom implementacijom trebaju popraviti kvalitetu života na našem području.Budući još nismo izašli iz pandemije pred nama je ponovo izazovno vrijeme te je jedna od tema bila i aktualna situacija vezana za zdravstveni sektor i odraz pandemije na gospodarstvo, važne oblasti koje smo sukladno proračunskim mogućnostima pomagali. Dobili smo obećanje od dr. Čovića da će takva naša nastojanja imati potporu i od viših razina vlasti, kazao je predsjednik Vlade Topić.

  Nakon održanog sastanka novinarima u izjavi za medije dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović je kazao:
  Budući je ovo prva posjeta u Novoj godini iz Orašja i Odžaka, i uopće iz Posavine šaljem poruku koliko nam je strateški bitan ovaj prostor za politiku koju predvodimo. S obzirom na nedavno završene izbore izražavam zadovoljstvo postignutim, ali nećemo se baviti proteklim godinama već što treba uraditi ove i narednih godina. Vjerojatno ćemo u ponedjeljak imati u konačnici usvojen Proračun Federacije BiH u kojem se predviđa i 30 milijuna KM za općine i gradove, i jednako tako isti iznos sredstava kao i prošle godine kad je u pitanju pojedina županija. To su značajna sredstva koja mogu dosta pomoći i ovome području. Nastavit ćemo istim intenzitetom na razini županije i općina realizirati vrlo jasne planove, sve ono što smo obećali. Prostor za život ovdje ćemo oplemeniti još jednim novim konzulatom Republike Hrvatske u Orašju u vrlo kratkom vremenu, i nastaviti intenzitet i komunikacije sa našim predstavnicima vlasti kad je u pitanju Republika Hrvatska i prekogranična suradnja, ali u cjelini sa Vladom Republike Hrvatske. Vjerujem da imamo dovoljno svježine i energije da realiziramo sve ovo što smo postavili kao plan, kazao je dr. Čović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti