Više

  Druga sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavska u Orašju je danas (23.02.) održana druga sjednica Vlade ŽP.
  ODLUKE, RJEŠENJA
  Vlada ŽP je usvojila Odluku o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Crvenom križu Županije Posavske u iznosu od 35.000,00 KM.
  Usvojena je Odluka o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Gospodarskoj komori Županije Posavske u iznosu od 40.000,00 KM. Isplata se vrši sukcesivno u jednakim mjesečnim iznosima, kao i za županijski Crveni križ.
  Odobreno je izdvajanje sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 75.000,00 KM.
  Županijska je Vlada usvojila Odluku o usvajanju Izvješća o realizaciji Programa financijske konsolidacije i restrukturiranja Županijske bolnice u Orašju za 2022. godinu koju je dostavilo Upravno vijeće Županijske bolnice u Orašju. Odluka će biti dostavljena Federalnom ministarstvu zdravstva.
  Usvojena je Odluka o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu za dospjele a neizmirene obveze prema uposleniku Općinskog suda Orašje na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje od 01.01.1999. do 31.12.2003. godine u iznosu od 13.163,38 KM.
  Usvojeno je Rješenje o postavljenju ravnatelja Županijskog arhiva (Zdenka Babić).
  FINANCIJSKI PLAN MUZEJA FRANJEVAČKOG SAMOSTANA“VRATA BOSNE“
  Županijska je Vlada usvojila Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog financijskog plana Muzeja Franjevačkog samostana Tolisa Vrata Bosne za 2023. godinu. Ugovorom o osnivanju Muzeja Franjevačkog samostana Tolisa „Vrata Bosne“, Vlada Županije Posavske je s Franjevačkim samostanom Tolisa osnovala muzej na području Županije Posavske. Istim je ugovorom, između ostalog, propisano da Upravno vijeće Muzeja utvrđuje Financijski plan Muzeja uz prethodnu suglasnost Vlade.
  V.d. ravnatelj Jozo Jezerčić predočio je financijski dokument sa svim pojedinostima koje idu u prilog tvrdnji, kako je rečeno tijekom zasjedanja, da u ovoj godini Muzej počinje aktivno ostvarivati svoju funkciju u svim predviđenim segmentima rada.
  GRANT ZA INFORMIRANJE
  Vlada Županije Posavske usvojila je Program utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2023.g. na poziciji Grant za informiranje.
  Usvojena je i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava na ime realizacije Programa utroška utvrđenih proračunom ŽP za 2023.g. na poziciji Grant za informiranje u ukupnom iznosu od 198.240,00 KM.
  NERADNI DAN 1. OŽUJAK DAN NEOVISNOSTI BIH
  Usvojen je Zaključak o proglašenju neradnog dana na području Županije Posavske kojim je 1. ožujak 2023. godine (srijeda) proglašen neradnim danom na području Županije Posavske povodom obilježavanja Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.
  Neradni dan se odnosi na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti