Više

  Dva desetljeća „Posavskog kola“ u Odžaku

  Najčitanije

  Brojni i raznoliki sadržaji organizirani su u općini Odžak u povodu 20. po redu manifestacije „Posavsko kolo“ koje pokroviteljstvom podržava i Vlada Županije Posavske.

  Sportski sadržaji u znaku su teniskih, odbojkaških i malonogometnih turnira, a zapaženi su i kulturni sadržaji koji su započeli izložbom fotografija Zijada Terzića, promocijom romana Matijasa Zečevića „Iščekujući zoru“, te uz ostale sadržaje nastavljeni iznimno vrijednom izložbom pod imenom „Novi život starog hrasta“. Replike prastarih zdjela kostolačke kulture s lokaliteta Pivnice (Potočani) kod Odžaka (ukupno 33), uradio je Ivo Jelušić ručnim dlijetom od višestoljetnog hrasta abonosa. Izložbu je službeno otvorio načelnik općine Jakov Ivanković, a privukla je u odžačkoj maloj vijećnici veliku pozornost odžačana kao i gostiju među kojima je bio ministar u Vladi Federacije Mato Jozić. Zemaljski muzej BiH posebno podržava nastojanje zajednica u cilju čuvanja povijesnog naslijeđa svojega kraja.

  Najposjećeniji sadržaj manifestacije svakako je velika smotra folklora na blagdan Velike Gospe. U „Posavskom kolu“ na platou ispred župne crkve u „Posavsko kolo“ uhvatit će se više od 20-tak KUD-ova kako bi pokazati raskošnu ljepotu nošnji svojega kraja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti