Više

  Dvodnevna terenska nastava u Vukovaru

  Najčitanije

  Sukladno Sporazumu o međusobnoj suradnji između Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, potpisanog u studenom 2022. godine, realizirana je u ožujku 2023. godine terenska nastava učenika IX. razreda osnovnih škola dvodnevne posjete gradu Vukovaru. Tijekom terenske nastave učenici su uz stručne vodiče posjetili sva značajna mjesta Domovinskog rata.

  U Memorijalnom centru Domovinskog rata poslušali su prezentacije iz povijesnog dijela nastanka Republike Hrvatske, posjetili Vukovarsku bolnicu, Crkvu sv. Filipa i Jakova, Ružičkinu kuću, Trpinjsku cestu (Groblje tenkova), Ovčaru, Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata, Muzej vučedolske kulture, Vodotoranj te druga značajna mjesta u gradu Vukovaru. Prilikom posjeta Ružičkinoj kući učenici su odslušali predavanje pod nazivom „Škola mira“ i sudjelovali u kvizu znanja, na kojem su pokazali svoju hvalevrijednu informiranost o Domovinskom ratu. Mnogi učenici slobodno vrijeme koje je predviđeno za šetnju Vukovarom, iskoristili za posjet Bijelom križu koji se nalazi na ušću Vuke u Dunav.
  „Zar je tako moralo biti?“ – pitali su se učenici osnovnih škola Županije Posavske prilikom posjete Gradu Heroju – Vukovaru te su zaključili: „Lako je obnoviti crkve, kuće, zgrade, ruševine…ali ljudsko srce NE.“

  O realizaciji terenske nastave izvijestili su nas iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, a ministrica Andrić je izjavila da ćemo nastaviti započetu suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske te nastojati svake godine uputiti učenike završnih razreda osnovnih škola u Grad Heroj, kao i u Spomen sobe HVO-a u Županiji Posavskoj, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti